- Vásárlás

Nikon COOLPIX AW110 – kalandra fel!

Az erős AW110 megtervezésénél elsősorban az extrém sportok szerelmeseire vagy a frissen képzett búvárokra gondoltak. A fényképezőgép búvártartályhoz szíjazva 18 méteres mélységig használható, amely pontosan megegyezik a nyíltvízi búvárképesítéssel (Open Water Diver) rendelkező búvárok általános merülési mélységével. A fényképezőgép ráadásul Wi-Fi átvitel révén lehetővé teszi a felvételek azonnali feltöltését kompatibilis intelligens eszközökre, így a barátok és a családtagok is könnyedén átélhetik a víz alatti kalandokat.

COOLPIX AW110 orange

Az AW110 modellt úgy tervezték meg, hogy minden eseményt képes legyen megörökíteni és megosztani. Ez a fényképezőgép ugyanúgy felkészült a kalandokra, mint felhasználója. Legyen a fényképezőgép akár kézben, szörfdeszkához rögzítve, hátizsákhoz csatolva vagy búvártartályra szerelve, minden egyes fordulatot, csobbanást és hullámverést éles fényképeken és Full HD (1080p) videókon rögzíthet. A 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelő, a nagy látószögű NIKKOR 5× zoom objektív és a 7,5 cm-es, 614 000 képpontos OLED-monitor masszív, kompakt vázban kapott helyet, amely pormentes, 18 méterig vízálló, akár 2 méteres magasságból zuhanva is ütésálló, valamint -10 °C-ig fagyálló.

A legújabb kalandjáról is tudni fognak a barátok és a családtagok, köszönhetően a beépített Wi-Fi átvitelnek, amellyel közvetlenül átküldheti felvételeit a könnyű feltöltést kínáló intelligens eszközökre. Az AW110 modellt számos, a kalandvágyó fotósok igényeit kielégítő funkció teszi optimálissá szabadtéri használatra. A GPS segítségével geocímkéket helyezhet el a képeken, így könnyedén nyomon követhető és megosztható a felvételek készítésének helye. Az elektronikus iránytű és a világtérkép pedig segítik a tájékozódást és az útvonal megtervezését. A magasságmérő rögzíti a tengerszint feletti magasságot, ahol a felvétel készült (tartomány: -300 és 4500 méter között), a hidrobarométer pedig tárolja a víz alatti mélységre vonatkozó adatokat (tartomány: 0 és -20 méter között).

COOLPIX AW110 back

A fényképezőgépet úgy tervezték, hogy felvételeit az események középpontjából készíthesse, ne a partvonalon állva. Ezt segíti a Mozgatásos vezérlés funkció is, amely révén a fényképezőgép beállításait oldalirányú mozdulatokkal is módosíthatja, így víz alatt vagy vastag kesztyűt viselve is könnyedén fényképezhet.

Ahogy az a Nikon fényképezőgépei esetében megszokott, az AW110 is páratlan képminőséget kínál. A rendkívül érzékeny, 16 megapixeles CMOS-érzékelő és a gyenge fényviszonyok közötti fényképezés külön módjai együttesen biztosítják a lenyűgöző felvételeket ragyogó napsütésben, éjszaka vagy búvárkodás közben egyaránt. A nagy (3200-ig terjedő) ISO fényérzékenység hatására csökken annak a kockázata, hogy elmosódott lesz a kép gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén. A Legjobb kép kiválasztása (BSS) funkció pedig automatikusan kiválasztja maximum 10 egymást követő felvétel közül a legélesebbet. Összességében, a kalandvágyó felfedezők számára nincs más fényképezőgép, amely tavasszal, télen, nyáron és ősszel is jobban teljesítene a szabadban.

A COOLPIX AW110 négy színben kapható: terepszín, kék, fekete és narancssárga.