flagahubutle
- Otthon

Kis gázpalack – energia és meleg nagyszerű forrása

Mire jó a kis méretű gázpalack? Először is fontos tudni, hogy két típusú kis gázpalack között választhatunk. A forgalomban lévő legkisebb palack 7,5 kg-os kompozit palack. Könnyű, könnyen mozgatható, és mivel csak 47 centiméter, nem foglal sok helyet.

Ha nagyobb palackra van szüksége, adott a 11,5 kg-os propán-bután palack. Nyugodtan főzhet vele, de melegvíz előállítására is alkalmas. A fűtőértéke kiegyensúlyozott, a kiadott hőmennyiség szabályozható. Ez a palack szintén alkalmas fűtésre – mobil infrák, hősugárzók, bojlerek ellátására is. A legnagyobb palack a 23 kg-os palack. Éttermekben, kifőzdékben, iskolákban kiválóan beválik. Emellett ipari célokra – fémvágáshoz, hegesztéshez és egyéb ipari területeken is használható.

A többféle palacknak köszönhetően a saját igényeinekmegfelelően választhatja az egyik vagy a másik gázpalackot. Ezzel a megoldással fűthet, főzhet, meleg vizet állíthat elő. Ha nyaralójában, hétvégi házában szeretné használni, a kis méretű gázpalack akkor is jól jöhet, ha baráti vagy családi összejövetelt tervez, melyet egy grillpartival koronázna meg. A kis palackok kényelmesek, mivel az ország számos pontján, általában beváráslóközpontok közelében, palackautomatákban cserélhetők – így a csere gyors, kényelmes, és bármelyik napszakban végezhető. Sok helyen újra is töltheti a palackot, így biztosan lesz olyan helyszín a közelében, ahol így vagy úgy, hozzájuthat a fűtőanyaghoz. Mi több, a palackkal való fűtés-főzés esetén csak annyi gázért fizet, amennyit ténylegesen elfogyaszt. Ha adott időszakban nem fogyasztja el a palackban lévő gázt, a fennmaradó mennyiséget felhasználhatja a következő hónapban, héten vagy akár évben. A palackos gáz esetében nem kell nagy mennyiségű gázért egyszerre fizetnie, a költségeket a fogyasztásától függően gyakrabban vagy ritkábban is fedezheti.

A kis gázpalack akkor is beválik, ha valahova el kell mennie, vagy például olyan vállalkozása van, melynek keretében meleg ételeket, -italokat árul. A gázpalack ebben az esetben is segítség lehet.

https://www.flaga.hu/palackos-gaz/sutes-fozes