Palermo
- Utazás

Olaszország nyaralás

Olaszország elképesztően gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik: északon az Alpok határolják, az országon keresztül vonul az Appenin-hegység, az egész területet pedig körülöleli a tenger, mely már önmagában rengeteg látnivalót biztosít az idelátogató turistáknak.

Az országot körülöleli tehát a Jón-tenger, az Adriai-tenger, a Tirrén-tenger valamint a Ligur-tenger is. Két nagy szigete Szardínia és Szicília.

Az országba utazva nagyon fontos beadatnunk a Hepatitis A és Hepatitis B elleni védőoltást, melyek ugyan nem kötelező védőoltások az országba való belépéshez, de egy korábbi járvány miatt érdemes a védőoltások beadása mellett döntenünk.

Az országba Magyarországról nyugodtan utazhatunk autóval, hiszen viszonylag közel helyezkedik el hazánkhoz, ráadásul végig autópályán tudunk közlekedni, mely jelentősen megkönnyíti a helyzetünket. Az országba belépni érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel tudunk.

Nagyon fontos azt tudni, hogy Róma belvárosába katalizátor nélküli autók nem hajthatnak be. A közlekedési szabályokra, parkolásra, gyorshajtásra fokozottan figyeljünk oda, ugyanis magas pénzbüntetéseket szoktak kiszabni, ráadásul a jogosítványunkat is elvehetik.

Az ország egész évben várja a turistákat, a főszezon július végétől augusztus végéig tart, a korábbi hónapokban habár az idő kellemes, de a tenger vize nem elég meleg a fürdőzéshez.
Az olaszok elég temperamentumosak, hangosabban beszélnek a magyaroknál, és gyakran gesztikulálnak, amely számunkra elsőre furcsa lehet, ugyanakkor a turistákat szinte mindig barátságosan fogadják és vendégszeretőnek mondhatóak.

Az év folyamán az országban többször tartanak nagyobb rendezvényeket, karneválokat. Ilyen különleges karnevál a Velencei-karnevál is, mely őrületesen sok látogatót vonzz Olaszországba.

Az olasz konyhát rendkívüli változatosság jellemzi. Egészségesen táplálkoznak, hiszen sok zöldséget és tésztát fogyasztanak, a főzéshez pedig olívaolajat használnak.

Olaszországot a tészta hazájának is szokták nevezni, ugyanis itt több mint ezer féle tésztát gyártanak, a frissen elkészített ételeket pedig általában valamilyen paradicsomos, fűszerezetett szósszal szokták lelocsolni. Sokszor fogyasztanak a magyarok által is nagyon kedvelt pizzát és előnyben részesítik a salátákat is. Desszertnek mascarpone sajttal készült tiramisut szoktak tálalni, valamint a házilag készített fagyit is kedvelik.

Népszerű utazási célpontok Olaszországban

Irány Milánó