- Kultúra

Fotózd a Balkánt! – Balkán Hangja Fotópályázat 2013.

A Balkán Hangja Fesztiválsorozat keretén belül a Balkán Hangja Kulturális Egyesület fotópályázatot hirdet amatőr fotósok részére. A pályázat célja, hogy a fotósok bemutassák az EU határán (főleg a balkáni részen)  élők szokásait, környezetét, szépségeit, művészeti alkotásait, stb. A kiírás szabad teret és fantáziát enged a fotósoknak a bemutatandó anyagok témáiban.

„A legjobb 30-40 fotóból kiállítást készítünk, melyet vándorkiállításként több helyen is kiállítunk, illetve válogatott képekből egy 2014-es naptárat készítünk.

A kiállítási, illetve a naptárba készülő képek feltétele, hogy eredeti változatát, méretét a megjelenés előtt 1 héttel megkapjuk.

Nyeremények:  
Fotózáshoz kapcsolódó ajándékcsomagok, ajándékutalványok. A nyertes pályázók kiállításra kerülő képeinek nagyítását a kiíró vállalja.

A zsűri tagjai:
H. Szabó Sándor (ORFK Fotósa, fotográfus),
Sándor Katalin (Fotográfus)
Csima Szilárd (Balkán Hangja Kulturális Egyesület tagja)

Technikai információk:
Egy pályázó maximálisan 10 db képet küldhet be. A kép készülhet digitális kamerával, vagy bármely analóg technikával, ekkor azonban a képet digitalizálni kell. Beadható bármely grafikai eljárással alakított kép is, ám a zsűri ekkor nem a technika alkalmazását, hanem az alkalmazás tartalmát, a képhez hozzátett értéket fogja elsődlegesen értékelni. A képek elnevezése: vezetéknévkeresztnévképszám.jpg

A benyújtás módja:  
A pályázáshoz elég maximum 600 pixel nagyságban, jpg tömörítéssel elmentett állományt beküldeni a bhfotopalyazat13@gmail.com e-mailcímre. A pályázatokat e-mailben igazoljuk vissza. A kiállításra kiválasztott és díjazott műveket kell csak később, eredeti (nagy) méretben eljuttatni az Egyesület címére.
A nyerteseket (valamint a kiállításra kerülő képek beküldőit) telefonon vagy e-mailben értesítjük.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
– a nevezési lapot (mely letölthető a www.balkanhangja.hu oldalon a pályázat alatt)
– a kép címét
– a kép témáját (amennyiben a címből nem derül ki)
– a fényképezőgép típusát
Egy pályázó maximum 10 képpel pályázhat!

A pályázat beküldésének határideje: 2013. augusztus 20. 24.00.”

A pályázattal kapcsolatos további információ:
www.balkanhangja.hu
06-30-3021669