- Ingatlan

Amikor a legjobb megoldás a raklapos szállítás

A raklapos szállítás az egyik legnépszerűbb építőipari megoldás, méghozzá azért, mert sokoldalú, biztonságos, illetve költséghatékony egyszerre. Raklapon szinte bármit lehet szállítani, amire szükség lesz egy házfelújítás során.

Mik a raklapos szállítás előnyei?

Az építőipari megoldások között egyre nagyobb népszerűségnek örvend a raklapos szállítás, méghozzá azért, mert egyre többen megismerik a módszer előnyeit. Raklapon ugyanis szinte bármit lehet szállítani, ami fontos és szükséges egy építkezés, egy házfelújítás során. Lehet szó túlméretes, túlsúlyos raklapokról is, ez sem jelent problémát az eredményes logisztikában. Létezik olyan megoldás, amely már 240 centiméteres tárgyakhoz is használható, ami pedig a súlyhatárt illeti, az 1200 kilogrammos raklapok is probléma nélkül célba juttathatóak. Ez az egyik legjobb megoldás a könnyebb árumozgatás eléréséért, ráadásul a raklapos áru bármilyen címre leszállítható, amely további előnyöket, egyszerűbb tárolást eredményez. A dobozonkénti szállítás – amelyet kivált a raklapos verzió – nem hatékony minden esetben, macerás, időigényes, sok energiát felemésztő módszer. A raklapok mozgatását viszont könnyen meg lehet oldani, számtalan hatékony eszköz áll erre rendelkezésre. Egyszerű és praktikus – két olyan tulajdonság, ami az építőiparban rengeteg pénzt érhet. Erről további információ itt érhető el: https://hu.palletways.com/hu/iparagak/epitoipari-megoldasok

A raklapok típusai

Raklapból többféle létezik, meg kell találni, hogy egy adott árucikkhez mi a legjobb választás. Az úgynevezett rétegelt lemez raklap kis és közepes súlyú termékek szállításához megfelelő, könnyű kialakítása miatt légi szállításra is alkalmas. Az anyaga sima, tiszta felszínt biztosít, ezt a pakolásnál előnyösen ki lehet használni. A fából készült raklapok nehezebbek, de stabilabbak is, emiatt nehezebb termékek szállítására alkalmasak. A nemzetközi fuvarozásban ez a legnépszerűbb verzió, széles körben ismert megoldás, ami állványrendszerben is raktározható. A préseltfa raklapok farostokból készülnek, a könnyű kialakítás mellé kiváló teherbírás jár, és az is fontos, hogy ezek is teljes egészében újrahasznosíthatóak. A műanyag raklap speciális megoldás, megfelel a biztonságos csomagolás minden elvárásának, a nagy rakodási kapacitás mellé pedig csúszásmentes felszín jár. A papírból gyártott raklap legtöbbször hangsúlyozott előnye, hogy akár az egyedi igények szerint is alakítható.

Mire alkalmas a raklapos szállítás?

A raklapra rengeteg különböző építőipari alapanyag kerülhet. Egy felsorolás, ami nem rövid, de még így sem foglal magába mindent: térkő, burkolólap, tetőcserép, kályha, kandalló, radiátor, járólap, padlólap, csempe, csemperagasztó, laminált lap, parketta, lapra szerelt bútorok, szaniterek, épületgépészeti cikkek, klíma, hőszivattyú, fan-coil, vakolat, festék, glett, tégla, ytong, kerámia, nyílászárók, gipszkarton. További előnye ennek a szállítási módnak, hogy nem kell nagy mennyiséget elérni, hiszen akár egyetlen raklapnyi áru is eljuttatható Európa bármely pontjára – ennél költséghatékonyabb verzió nincs erre a feladatra.