- Kultúra

A Kisalföld gyöngyszemei fotópályázat

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a fenti címmel természetfotó pályázatot hirdet a működési területén található természeti szépségek bemutatására. A pályázaton életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, aki elfogadja a jelen kiírás feltételeit.

A fotóknak az alábbi tájegységek valamelyikében kell készülniük:

– Hanság,
– Szigetköz,
– Rábaköz,
– Kisalföldi homokvidék,
– Sokorói-dombság.

Elsősorban tájképeket, élőhelyeket, természeti jelenségeket, élethelyzeteket bemutató, nagy vagy közepes távolságból készített felvételeket várunk, de a felsorolt tájegységekhez köthető, értékes fajok esetében közeli vagy makró fotókat is elfogadunk.

A képeket az info@kaeg.hu e-mail címre kell beküldeni 2013. szeptember 30-ig, JPEG (.jpg) formátumban. Egy pályázó legfeljebb 5 fotót küldhet be, a maximális fájlméret képenként 5 MB. A képfájlokat a következő séma szerint kell elnevezni: „vezetéknév.keresztnév.sorszám.jpg”

A beküldés akkor érvényes, ha az e-mailben megadják a pályázó nevét, lakcímét, e-mail címét, telefonszámát, valamint a fotó(k) helyszínét (legalább néhány kilométeres pontossággal) és a készítés időpontját (hónap pontossággal).

A pályázati felhívás előtt készült felvételek is beküldhetők, ha még nem nyertek díjat más versenyen. Részvételével a pályázó szavatolja, hogy az általa beadott képek szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik.

Az egyes fotóknak címet is lehet adni, de ez nem kötelező.
A képek megvágása, illetve a természetességet nem zavaró, egységes szoftveres korrigálás megengedett, viszont nem szabad a fotók egyes részeit külön módosítani, manipulálni.

A beküldött munkákat egy fotózásban illetve természetismeretben jártas zsűri bírálja el, október első hetében. Az eredményeket az értékelést követő egy héten belül a www.kaeg.hu weblapon tesszük közzé, illetve a nyerteseket a megadott e-mail címen értesítjük.

– A pályázat fődíja egy 30 ezer forint értékű, fotóüzletben beváltható vásárlási utalvány.
– A II., III., IV. és V. helyezettek értékes könyv- illetve tárgyjutalmakban részesülnek.
– A legjobb nyolc kép beküldőjének egy közös fotós kirándulást szervezünk a „Szigetközi alkotótábor” helyszíneire, ahol évről-évre neves természetfestő művészek gyűjtenek ihletet az alkotáshoz. A felejthetetlen látnivalók mellett az ebédről is mi gondoskodunk.
– A beküldött pályamunkák legjobbjait nyilvános kiállításon valamint az interneten mutatjuk be a nagyközönségnek.
A pályázók nevezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy beküldött képeiket a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. térítésmentesen nyilvánossá tegye, illetve felhasználja dekorációs és illusztrációs célokra. A fotókat – a szerző nevének megadásával – különböző internetes és nyomtatott anyagainkban használhatjuk fel.

Bízunk benne, hogy felhívásunkkal, valamint az elkészülő képek közzétételével hozzájárulhatunk a Kisalföld szépségeinek széleskörű ismertté tételéhez.

További info: http://www.kaeg.hu/kaeg_bovebben.php?mit=239