- Vásárlás

Új Nikon 1,4x telekonverter

Bejelentette a Nikon új AF-S TC-14E III telekonverterét, amely akár 40%-kal is képes megnövelni egyes NIKKOR objektívek gyújtótávolságát. A gyors fix és zoom objektívekkel remekül használható telekonverter a jelenlegi AF-S TC-14E II telekonvertert váltja le.

A kisebb méretnek és a továbbfejlesztett ergonómiai megoldásoknak köszönhetően ideális kiegészítő azoknak a sport-, sajtó- és természetfotósoknak, akik meg kívánják növelni objektívük hatótávolságát: az új NIKKOR 400mm f/2.8 objektív gyújtótávolságát 560 mm-re képes kiterjeszteni.

Az optikai felépítés maximalizálja az objektív teljesítményét és minimálisra csökkenti a telekonverter használatából fakadó esetleges színeltérést, így még maximális rekesz esetén is kiváló, nagy felbontású képek keletkeznek. Az elektromágneses rekesz kompatibilis objektívek esetén maximalizálja az expozíció pontos meghatározását. Az első és hátsó felületek szennyeződéseket és nedvességet taszító fluor bevonattal rendelkeznek, az újratervezett, masszív objektívváz pedig professzionális védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen.