- Vásárlás

TIPA 2015: Alap és profi szinten is díjazták a Sonyt

A tekintélyes Technical Image Press Association ismét elismerte a Sony innovációit a digitális képalkotási iparágban: A legjobb professzionális fotó/videókamera és a legjobb alap szintű kompakt kamera díját is a cég termékei kapták.

A LEGJOBB PROFESSZIONÁLIS FOTÓ/VIDEÓ KAMERA: a7S

A Sony stratégiája, miszerint nagyobb pixeleket használ a Full-frame Exmor CMOS képérzékelőnél (12,2 mp), nagy dinamika tartományt (15,3 szintű) eredményez, továbbá kiváló teljesítményt gyenge fényviszonyok mellett is (Fast Intelligent AF a 4EV-hez és az alacsony zajszinthez) és kivételesen magas érzékenységet (kibővített ISO tartomány: 50-409.600). A „közvetlen pixel leolvasás” az érzékelő teljes hosszát kihasználja pixel hibák nélkül, ami azt jelenti, hogy  HD és 4K videók esetén is minden egyes pixel adat feldolgozásra kerül. A készülék lehetővé teszi, hogy tömörítés nélkül készítsünk 4:2:2 Full HD és QFHD 4K 4:2:2 színterű 8 bit-es jelű videót, az utóbbi HDMI porton keresztül nyerhető ki. Emellett Slog2gamma funkcióval rendelkezik, amely megtalálható a Sony professzionális videókameráiban , így kiválaszthatjuk a felvételhez a gamma görbét, a feketét, a szintet és a szín kiigazításokat, amelyeket elmenthetünk a multicamera használathoz. További információ a készülékről itt található.

A LEGJOBB ALAP SZINTŰ KOMPAKT KAMERA: a5100

A szinkronizált „szuper kompakt” CSC, a Sony α5100 nagyjából fele akkora, mint hagyományos DSLR társai. A kamera nagyon gyors 0,07 másodperces AF akvizíciós időt biztosít, így az AF követővel akár 6 képkockát készít másodpercenként sorozatfelvételnél, amiben sok segítséget nyújt neki a 179 fázisérzékelő pontos AF szenzor. Számtalan videó lehetőség közül válogathatunk: filmes Full HD 24p, 60p és 60i képfrissítés; választható XAVC S formátum, mely 50 Mbps sebességgel rendelkezik; Blu-Ray minőségű AVCHD és MP4 kodek, melyek mindegyike HDMI kapcsolaton keresztül elérhető. A kamera hihetetlenül nagy, 100-25 600 közötti ISO tartománnyal rendelkezik. A készülék kompatibilis a Sony α E -bajonettes és α A-bajonettes objektívjeivel, választható adapterekkel. További információ az α5100-ról itt található.