- Kultúra

Fotópályázat a cigány-magyar együttélésről

Fotópályázatot hirdet a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) Fehéren::Feketén – Felelősen a cigány-magyar együttélésről címmel.

Tiszavasvári, 2011. aug. 22; Napszámos utazik kora reggel a gyümölcsösbe, MTI fotó: Balázs Attila

Az 1,5 millió forint összdíjazású pályázatra társadalomábrázolás, szociofotó témakörben március 17-ig várják a 2012. január 1. és 2013. március 10. között készített képeket, melyek a Kárpát-medencében élő cigányság és magyarság mindennapjait mutatják be – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A pályázat mindenki számára nyitott, külhoni alkotók jelentkezését is várják. Összesen 5 pályamű tölthető fel, amely lehet egyedi kép, vagy képsorozat. A több éven át készült képsorozatok esetében nincs időkorlátozás, de legalább egy elem készítési időpontjának a megadott időintervallumba kell esnie. A pályázat részleteiről a www.makusz.hu/fotopalyazat oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Az alkotásokat Sára Sándor filmrendező, Kopek Gábor fotográfus, a MOME rektora, Benkő Imre fotográfus, Nándorfi Máté, az MTVA/MTI képszerkesztője és Száraz Miklós György író zsűrizi. A pályázat fővédnöke Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia romapasztorációs bizottságának elnöke.

forrás MTI