- Kultúra

Zöld Balaton Fotópályázat

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzatának „Zöld Balaton” környezetvédelmi kampánya (www.zold-balaton.hu) fotópályázatot hirdet. A Zöld Balaton kampány célja, hogy a balatoni régióban élő emberek tudatosabban éljék meg a környezetvédelem ügyét, mindennapjaikban jobban figyeljenek erre a kérdésre, gondolkodjanak el az alternatív megoldásokon, és ahol lehetséges, változtassanak életükön.

A pályázat elsősorban a Balaton környéki lakosok számára szól, de azon részt vehet mindenki.
A fotók beküldési határideje: 2013. december 31.

A Zöld Balaton kampány célja, hogy a balatoni régióban élő emberek tudatosabban éljék meg a környezetvédelem ügyét, mindennapjaikban jobban figyeljenek erre a kérdésre, gondolkodjanak el az alternatív megoldásokon, és ahol lehetséges, változtassanak életükön. Ezen szellemiség jegyében várjuk a fotókat, melyek bemutathatnak jó és rossz példákat egyaránt, melyek gondolatokat és érzelmeket kelthetnek.

A győzteseket díjazzuk, illetve a válogatott alkotásokból 2014 elején kiállítást rendezünk a gyenesdiási  községháza aulájában.

Kategóriák

Dokumentum kategória: digitális vagy egyéb utólagos módosítást a fotókon nem lehet elvégezni (képkivágás engedélyezett).

Művészi kategória: a fotók utólagosan szerkeszthetők, a kép jellegét alapvetően megváltoztató eszközök megengedettek.

Ajánlott témakörök:

Kincsünk, a víz
Közlekedj okosan!
Szelíd és brutális energiák a háztartásokban
A csomagolt jövő
Környezetbarát otthon
Növények a ház körül
Háztartási hulladék: szemét vagy érték?
Helyi termékek
Harmóniában a természettel
Az ajánlott témákon kívül is elfogadunk fotókat, ha azok valamilyen módon illeszkednek a környezetvédelem témaköréhez.

Technikai részletek

A fotók beküldésénél kérjük megjelölni a beküldő nevét, lakcímét és a kategóriát (dokumentum vagy művészi), a fotó (fotósorozat) címét, illetve hogy mikor és hol készült a fotó.
Csak saját készítésű, a magyar törvényeket nem sértő képekkel lehet nevezni.
A pályázati anyag állhat egy képből vagy sorozatból.
A sorozat maximum öt képet tartalmazhat.
A képek készülhetnek mobiltelefonokkal is.
A fotók felbontása: minimum 2000 pixel a hosszabb oldal.
A fotókat digitális formában várjuk az info@zold-balaton.hu e-mail címre. (Nagyobb méretű pályaművek esetén célszerű valamely óriásfájl küldő szolgáltatás igénybe vétele.)
A beküldött – és a zsűri által érvényesnek talált – pályázati anyagok megtekinthetők lesznek a www.zold-balaton.hu weboldalon.

Zsűri

A zsűri elnöke Czika László fotóriporter. A zsűri további tagjai: Gál Lajos, Gyenesdiás nagyközség polgármestere és a gyenesdiási önkormányzat környezetvédelmi bizottságának tagjai.

Díjak

Mindét kategóriában három díj kerül kiosztásra.

1. díj: 20 ezer forint értékű környezetvédelmi ajándékcsomag, amely alternatív módon működő háztartási és irodai eszközöket tartalmaz.

2. díj: 15 ezer forint értékű környezetvédelmi ajándékcsomag, amely alternatív módon működő háztartási és irodai eszközöket tartalmaz.

3. díj: 10 ezer forint értékű környezetvédelmi ajándékcsomag, amely alternatív módon működő háztartási és irodai eszközöket tartalmaz.

Közönségszavazatok

A beérkezett pályaművekre a www.zold-balaton.hu weboldalon a közönség is szavazhat. A beérkezett szavazatok alapján egy közönségdíjat (környezetvédelmi ajándékcsomag) is kiadunk.

Tovább információ itt.