energetikai pályázat
- Vállalkozás

Energetikai pályázatok

A hamarosan kezdődő pályázati ciklusban több lehetőség is lesz energetikai pályázatok benyújtására. Az alábbiakban néhány példa látható azokra az energiatermelő és energiahatékonysági pályázatokra, amelyek várhatóan elérhetőek lesznek Magyarországon:

  1. Otthon Melege Program: Az Otthon Melege Program célja az energiahatékonyság növelése és a lakossági energiafelhasználás csökkentése. A program keretében lehetőség van támogatást igényelni a lakóépületek hőszigetelésére, fűtési rendszerek korszerűsítésére, napelemes rendszerek telepítésére és a megújuló energiaforrások használatának támogatására.
  2. Gépészeti rendszerek korszerűsítése: A Nemzeti Energetikai és Klímapolitikai Stratégia célja a magyar energiaellátás fenntarthatóságának növelése. Ennek érdekében számos pályázati lehetőség érhető el a gépészeti rendszerek korszerűsítésére, például a hőszivattyúk telepítésére vagy a kazánok cseréjére.
  3. Zöld Beruházási Rendszer (ZBR): A ZBR az újrahasznosításra és a megújuló energiaforrásokra alapozott beruházásokat támogatja. Többi területen is lehetőség van energetikai pályázat benyújtására, illetve támogatás igénylésére a megújuló energiaforrásokkal történő villamosenergia-termeléshez, valamint az energiahatékonyságot növelő beruházásokhoz.

Fontos megjegyezni, hogy az aktuális pályázati lehetőségek és feltételek folyamatosan változnak, ezért érdemes rendszeresen tájékozódni az energiatermelő és -hatékonysági pályázatokról az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Fejlesztési Központ honlapján.