rodosz nyaralás
- Utazás

Rodosz nyaralás

Rodosz egy görög sziget, amely az Égei-tenger mellett található. A sziget hosszúkás alakú, a gazdasága legnagyobb részét az idegenforgalom képezi. A szigeten belül lehetőségünk nyílik autóval, autóbusszal vagy taxival közlekedni. A görög szárazföldekkel nagyon jó a hajó illetve a komp összeköttetés is. Rodosz repülőtere a Diagórasz, ami az Égei-tenger legforgalmasabb repülőterének nevezhető.

Ha Rodoszra látogatunk, akkor érdemes szétnéznünk az óvárosban, mert tele van szebbnél-szebb felfedeznivalóval. Fontos látnivaló a Lovagok utcája, amely egy végtelenül hangulatos, középkori utca, fekete kavicsmozaikokkal van kirakva. Ezen az utcán található meg az Olasz Konzulátus Székhelye valamint a Francia Nyelv Kápolnája is. Az utca vége egy térrel zárul, ahol a Nagymesteri Palota valamint rommaradványok és a Szent János katedrális találhatóak.

A Nagymesteri Palotát még a 14. században építették, majd folyamatosan csinosítgatták. Sajnos a palotát egy lőszerrobbanás majdhogynem teljesen elpusztította, így újra kellett építeni, de a tervezők megtettek mindent annak érdekében, hogy helyreállítsák a keletkezett károkat, és a palotát visszaállítsák eredeti állapotába.

Itt található továbbá az Amboise-kapu, a Várbeli-Miasszonyunk templom, a Kal de Shalom zsinagóga valamint a Szulejmán mecset, amelyet azonban a turisták nem látogathatnak, hiszen még ma is imaházként funkcionál.

A török negyedben található a Redjab pasa mecset, a Török Könyvtár valamint Musztafa pasa fürdője is.

Az újvárosba látogatva megtekinthetjük a három kikötőt, a Szent Miklós tornyot, a középkori szélmalmokat valamint a városházát és a színházat is.

További kirándulástippek
Sevilla látnivalók
Bologna látnivalók