Pompás varjúháj
- Kert

Pompás varjúháj

A varjúháj félék igen népes családot alkotnak, több száz féle faja létezik. Igen kedvelt a pompás varjúháj, amely a középhosszú szárú fajokhoz tartozik. Évelő ágyásban, vagy sziklakertben nagyon jól mutat különösen, ha 5-6 tövet ültetünk össze.

Tippek az évelőágyás kialakításához

Kellemes látványt nyújtanak a különböző színű és növénycsoportú évelőágyások, különösen, ha egybefüggő dús képet mutatnak. Az évelőágyás kialakításakor törekedni kell a változatosságra, de ne csak a különböző magasságban és méretben gondolkodjunk, hanem abban is, hogy lehetőleg az év minden időszakában legyen benne virágzó színfolt. A tervezésnél nagy segítséget nyújtanak az interneten található portálok, ma már nagy a választék a kertészkedés témában. Ráadásul remek inspirációkat gyűjthetünk mind az összeillő formákkal és színekkel kapcsolatban is.

Pompás varjúháj

A magas növésű feltörő levelű díszfüvek mellett nagyon jól mutatnak a bokros növekedésű fajták. A színek harmóniája is kulcskérdése az évelőágyásnak és a sziklakertnek is. Jó választás a pompás varjúháj (Sedum spectaible Herbstfreude), amely egész évben díszítő értékkel rendelkezik. Virágait csak nyár vége és ősz eleje környékén hozza, amelyek a rózsaszín különféle árnyalataiban fordulnak elő, azonban ezüstös zöld árnyalatú leveli is üde színfoltja a kertnek. A pompás varjúhájat kombinálhatjuk a bordós árnyalatú Sedum Matrona varjúhájjal is.