- Vásárlás

Új Canon telezoom sport- és természetfotósoknak

A sport- és természetfotósok körében lesz különösen népszerű a most bemutatott Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM teleobjektív.  Az új modell a cég korábbi, népszerű EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM objektívjének utódja, rengeteg olyan új fejlesztéssel, mely a még jobb képminőséget szolgálja.

Kivételes optikai teljesítmény és rugalmasság

Az EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM rendkívül sokoldalú, 100-400 mm-es fókusztávolságával egyedi rugalmasságot és szabadságot ad mind a közeli, mind pedig a távoli a témák megragadásához. Az objektív teljesen áttervezett optikája és tökéletesített négyfokozatú képstabilizátora csökkenti a távoli felvételeknél a kamera rázkódásából adódó képzajt. A legjellemzőbb exponálási szituációkban három speciális IS-mód segíti a fényképezést. Ehhez társul a Canon különleges, gyűrű alakú ultrahangos motorja, amely a gyors és csendes autofókuszt támogatja.

Az objektívet úgy tervezték, hogy az exponálógomb minden egyes lenyomásakor kiváló eredményt nyújtson. Az új modell 21 lencsetagja között fluorit- és Super UD (ultra alacsony szóródású) bevonatú lencsék is megtalálhatóak. Az EF-obejktívek között elsőként itt alkalmazták a Canon új ASC-bevonatát (Air Sphere Coating). Az új, tükröződésmentes bevonat a levegőt csapdába ejtő nanorészecskékből áll, amelyek rendkívül alacsony törésmutatójú réteget képezve csökkentik a szellemképesedést és becsillanásokat.

Áttervezett zoom könnyebb használat

Az objektív tervezésénél figyelembe vették a Canon gépeket használó fotósok visszajelzéseit és javaslatait is. Például – más EF-objektívekhez hasonlóan – beépítették a hagyományos, eltekerhető zoom-mechnanizmust. Az új mechanizmussal a zoom érzékenysége egy dedikált Zoom Touch Adjustment gyűrűvel módosítható. Ezzel egyszerűen és gyorsan állíthatjuk be a kívánt fókusztávolságot, úgy, hogy közben a kép kompozícióját nem ronthatjuk el az objektív véletlen megérintésével.

A kisméretű és könnyű modellt úgy tervezték, hogy a fotósok számára minden szükséges funkció könnyen elérhető legyen. Az objektív beépített állványcsatlakozójának használatával sokkal könnyebb a fényképezőgép elforgatása, ugyanakkor ha valaki kézből fotózik inkább ez a csatlakozó egyszerűen levehető. Az új, direkt ehhez az objektívhez tervezett napellenző, az ET-83D lehetővé teszi, hogy a polárszűrőket az árnyékoló levétele nélkül is el lehessen forgatni, amit új kezelőnyílások beépítésével oldottak meg.

Az EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM a legmostohább körülmények között is megállja a helyét: por- és vízálló kivitele biztosítja, hogy szinte minden felhasználói igényhez alkalmazkodjon. Az első és hátsó lencsetag flourtartalmú bevonata csökkenti a szennyeződések letapadását, ezzel is javítva a képminőséget még az egyáltalán nem ideális körülmények között is.