- Kultúra

Kenéz György képe nyerte a berlini Prix Europa fotópályázatát

Magyar fotót választott legjobbnak az idei Prix Europa fesztivál pályázatán a közönség. Kenéz György Berlin nekem… ahol az utazó harmóniát talál című képével a „be Berlin” és a Prix Europa közös szervezésében tartott, European views on Berlin című fotósversenyt nyerte meg – olvasható a fesztivál honlapján.

A tájékoztatás szerint a 15 nemzet fotósai által beküldött képek közül huszonkét művet állítottak ki a Haus des Rundfunks előcsarnokában; a Prix Europa résztvevői szavazhattak kedvenc képükre a fesztivál ideje alatt.

A győztest vendégül látták a berlini fal lebontására szervezett ünnepségen. A 25. évfordulón 6888 fehéren világító léggömböt rögzítettek három méter magas állványokon egymástól néhány méterre mintegy 15 kilométer hosszan  az egykori berlini határzár helyén. Vasárnap este az ünnepség csúcspontjaként az összes ballont felbocsátották a magasba, Klaus Wowereit, Berlin kormányzó polgármestere vezényletével, az esemény alatt Beethoven IX. szimfóniájának 4. tételéből az Örömóda szólalt meg.

MTI / fotó: facebook