szobabicikli
- Vásárlás

Spinning – intenzív edzés szobabiciklivel

A spinning az egyik legelterjedtebb edzésformává nőtte ki magát. Egyrészt a zene ütemére való mozgásformákat magába foglaló tekerés felszabadító érzés, ezen felül rendkívül hatékony kardió edzést biztosít. Nem véletlenül lett ilyen népszerű, hiszen szórakoztató stílussal vezet be az intenzív testmozgások világába.

Egy valóban aktív mozgásformáról beszélünk, hiszen egy edzés alatt akár hatszáz kalóriát is elégethetünk. Nem véletlen ez, mert a különféle intenzitással végzett tekerés közben egyéb mozgásformákat is végeznünk kell, ezáltal hatékony intervallumos edzésben részesülünk. A legtöbb esetben ezt csoportosan végzik teremben, edző vezénylésével. Viszont ilyen edzések otthon is megvalósíthatóak, mindössze egy megfelelő szobabicikli beszerzésére van szükségünk hozzá.

Spinning, otthonról, egyszerűen

Ezt a mozgásformát kétféleképp kezdhetjük el, amennyiben már rendelkezünk kellően strapabíró szobabiciklivel. Az egyik, hogy freestyle stílusban néhány bemutató videó megnézése után, egyszerűen csak a zene ütemét követve improvizálunk. A másik megoldás az interneten elérhető videók segítségével történő edzés. Ezeket a videókat direkt azért töltik fel, hogy bárki otthonról is egy komplett spinningfoglalkozáson vehessen részt.

Milyen szobakerékpárt vásároljunk spinninghez?

A legjobb döntés egy elektromos szobabicikli beszerzése, amin a nehézségi fokozat gyorsan állítható. Az ilyen darabok manuálisan bevitt vagy előre beprogramozott edzésterveket kínálhatnak. Ilyenkor a szobabicikli a saját programját futtatva változtatja a nehézségi fokozatokat. Természetesen választhatunk olyan gépet is, amin még kézzel kell állítani a nehézséget, viszont itt érdemes figyelembe vennünk, hogy nekünk kell majd állítgatnunk a szinteket. Ez gyakran és elég gyorsan változhat, így elvonhatja figyelmünket a zene ritmusáról. Ebből kifolyólag az elektromos, gombnyomásra állítható szobabiciklik jelentik a legjobb választást a spinninghez. Az igényesebb fitnesztermekben is pont ilyet használnak a foglalkozások során.