- Vásárlás

Nikon COOLPIX P7800: egy igazán sokoldalú fényképezőgép

A nagy teljesítményű és sokoldalú Nikon COOLPIX P7800 nagy fényerejű, 28–200 mm f/2,0–4,0 zoom NIKKOR objektívvel, beépített elektronikus keresővel és nagyméretű, hátsó megvilágítású, 12 megapixeles CMOS-képérzékelővel érkezik.

Nikon COOLPIX P7800 front

Nikon COOLPIX P7800 – Minőség, új megvilágításban
A nagy teljesítményű P7800-at azoknak a lelkes fotósoknak tervezték, akik a legjobbat szeretnék kihozni fényképezőgépükből: az új modell a kiemelkedő képminőséget és a kézi beállítási lehetőséget egy kompakt COOLPIX váz hordozhatóságával ötvözi. A COOLPIX P7800 sokoldalú és rendkívül jól reagáló fényképezőgép, amely nyugodt használhatóságot biztosít. Nagy fényerejű és felbontású, 7,1x zoom NIKKOR objektívjében 2 ED üveg objektívelem is található, hétlamellás írisze pedig jobban elmosott hátteret és szuper élességet kínál. A P7800 felszereltsége igazán meggyőző: tökéletes választás olyan szakmák képviselői – például építészek vagy ingatlanértékesítők – számára, ahol igény a jó hordozhatóság.

A 12 megapixeles, nagyméretű, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő és a beépített elektronikus kereső, valamint a tiszta képet adó, dönthető, 7,62 cm-es RGBW LCD-monitor jóvoltából teljes mértékben megvalósíthatja fotós elképzeléseit, bárhol fényképezzen is. A gyors reagálású és indítású, elsőrangú automatikus élességállítást és második generációs rázkódáscsökkentést kínáló P7800 a tökéletes hordozható fényképezőgép. Akár 8 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes, ideális választás azoknak a határozott fotósoknak is, akiknek éppen nincs kéznél a DSLR-gépük. A RAW (NRW) kompatibilitás révén az igényelt képminőségtől függetlenül a lehető legtöbbet hozhatja ki az érzékelőből.

Amikor videofelvételre vált, a P7800 7,62 cm-es, dönthető monitora szinte új életre kel; lehetővé teszi, hogy akár a legszűkebb szögből dokumentálja az eseményeket, illetve kartávolságban tartva a gépet videonaplót vagy önarcképet készíthet. A teljes HD 1080p (25 vagy 30 kép/mp) videofelbontás, valamint a sztereó mikrofon (és a külső mikrofonkimenet) jóvoltából ez a nagy teljesítményű COOLPIX modell egyúttal maximálisan rugalmas társ is. Egyéni videó módban ön végezheti el a záridő, a rekesz, az ISO érzékenység, a Picture Control, a kézi élesség, az optikai zoom és a fehéregyensúly beállításait, ami teljes körű kreatív vezérlést tesz lehetővé. Annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassa a fényképezőgép által kínált lehetőségeket, a P7800 kompatibilis egy sor különféle tartozékkal, például a WU-1a vezeték nélküli adapterrel, így azonnal megoszthatja felvételeit, vagy okostelefonjáról távvezérelheti a gépet.

Nikon COOLPIX P7800 back

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX P7800 tovább tágítja kompakt fényképezőgépeink képességeinek határait; kiemelkedő képminőség, villámgyors reagálás, valamint fantasztikus élességű felvételeket készítő, remek fényerejű, nagy felbontású NIKKOR objektív jellemzi. Az új gépet képességei az egyik vezető COOLPIX modellé emelik. Hasznos funkció között megtalálható a dönthető kijelző és a beépített elektronikus kereső, amelyek használatával videói vagy célozz-és-kattints típusú fényképei egyaránt a lehető legjobbak lesznek. A kézi beállítási lehetőségek három felhasználói módot, két funkciógombot és két vezérlőtárcsát (első és hátsó) is magukban foglalnak, ami a teljesítmény és a sokoldalúság egészen újszerű kombinációját adja eredményül.”

fotó: http://www.engadget.com/