- Vásárlás

Nikon COOLPIX A – A professzionális kompakt fényképezőgép

Nikon nagyméretű, DX-formátumú, 16,2 megapixeles CMOS-képérzékelővel (23,6 ×15,6 mm) és EXPEED 2 képfeldolgozó rendszerrel látta el az új COOLPIX A modellt, így lehetővé tette professzionális képek készítését útközben is, valamint még többekhez juttatta el a kompakt vázba rejtett D-SLR teljesítmény élményét. A lenyűgözően nagy felbontású NIKKOR rögzített nagy látószögű 28 mm-es f/2,8 objektívvel és nagy ISO-érzékenységgel felvértezett COOLPIX A igazán figyelemre méltó társ, amely például riportfotózáshoz is ideális.

Nikon COOLPIX A black

A 16,2 megapixeles COOLPIX A a világ legkisebb, DX-formátumú érzékelővel felszerelt fényképezőgépe. Az új modell a legnehezebb fényképezési helyzeteket is könnyedén kezeli, így ideális választás minden hobbifotós számára. A teljes képre kiterjedő nagy felbontás és részletgazdagság érdekében az A modell olyan érzékelőegységgel rendelkezik, amely nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt. Az eredmény egy olyan optikai rendszer, amely a legtöbbet hozza ki a NIKKOR objektív és a DX-formátumú érzékelő nagy felbontása által kínált lehetőségekből. A D-SLR modellekben is használatos EXPEED 2 képfeldolgozó rendszerrel kiegészülve a COOLPIX A minimális energiafogyasztás mellett biztosít maximális teljesítményt és képminőséget.

A nagy ISO fényérzékenység (100-6400, ISO 25600 értékig kiterjeszthető) gyenge fényviszonyok vagy gyorsan mozgó téma esetén is kiemelkedően részletgazdag képeket eredményez, minimális zaj mellett. Ha irányítani kívánja a fény minőségét, használhatja a fényképezőgép hat különböző Aktív D-Lighting beállítását, külső vakuegységet csatlakoztathat, illetve az UR-E24 adaptergyűrű segítségével objektívszűrőket (46 mm) alkalmazhat különböző hatások eléréséhez. A perifériáról beszűrődő fényt pedig napellenzővel (HN-CP18) csökkentheti.

Bármilyen megvilágítás mellett fényképez, a Nikon fejlett objektívtechnológiája kiemelkedő precizitást, élességet és nagy kontrasztot biztosít. A rögzített gyújtótávolságú, 18,5 mm-es széles szögű f/2,8 NIKKOR objektív (28 mm-es formátumban kifejezve) a teljes rekesztartományban kiváló felbontást nyújt, a különböző optikai torzításokat pedig digitális kompenzáció nélkül is minimálisra csökkenti. A hétlamellás, kerekített írisz szükség esetén csökkenti a fényt, valamint szép és természetes háttérelmosódást biztosít.

Nikon COOLPIX A white

A PSAM expozíciós módokkal pontosabban szabályozható az alkotás folyamata, a két felhasználói mód pedig lehetővé teszi az egyedileg megadott fényképezőgép-beállítások azonnali bekapcsolását. A testreszabható funkciógombbal megkerülhető a menü használata, hiszen ezekhez egyszerűen hozzárendelhetők a leggyakrabban használt fényképezőgép-beállítások. A könnyű manuális szabályozást biztosító első és hátsó vezérlőtárcsákkal gyorsan elérhetők a legfontosabb fényképezőgép-beállítások.

A COOLPIX A támogatja a 14 bites tömörített RAW (NEF) képadatokat, amely megfelel a D-SLR modellek által használt formátumnak. A tiszta, feldolgozatlan képeket a fényképezőgépen is lehet szerkeszteni, köszönhetően a nagyméretű, 7,5 cm-es (3,0 hüvelykes 921 000 képpontos) LCD-monitornak. A Picture Control funkció lehetővé teszi a kontraszt- és színbeállítások (Általános, Semleges, Élénk, Monokróm, Portré, Tájkép és Egyéni) hozzáigazítását a fényképezési helyzethez. A képeket könnyedén szerkesztheti még a fényképezőgépen a számos szűrőeffektus segítségével. Ilyen például a Kiválasztott szín funkció, amely fekete-fehérré alakítja a képet, majd a kiválasztott területhez színt ad hozzá.

A Nikon COOLPIX A várható beszerzési ára 1000 dollár körül alakul.

Nikon COOLPIX A back

A COOLPIX A további fő tulajdonságai

Wi-Fi kompatibilitás: a külön megvásárolható WU-1a Wi-Fi csatlakozóval vezeték nélkül intelligens eszközökre* továbbíthatja minőségi fényképeit és videóit.

Full HD (1080p) videofelvétel: 30, 25 vagy 24 kép/mp sebességgel és sztereó hanggal a beépített sztereó mikrofonon keresztül.

Fejlett grafikus felhasználói felület: a fényképezőgép a Nikon DSLR modelljeiben elterjedt grafikus felhasználói felülettel rendelkezik.

4 kép/mp sebességű sorozatfelvétel (26 képig): másodpercenként 4 kép sebességgel rögzítheti a gyorsan zajló eseményeket.

Külön megvásárolható külső optikai kereső: a hagyományos keresőt kedvelők számára a külön megvásárolható DF-CP1 kiegészítő alternatívát kínál az LCD-monitor használatával szemben. A kereső csatlakozójaként szolgáló vakupapucs nagyobb teljesítményű vakuegység csatlakoztatásához is alkalmas.

Kompatibilitás külön megvásárolható GPS-egységgel (GPS-1): használatával geocímke formájában tárolhatja a felvételek készítésének pontos helyét (földrajzi szélesség és hosszúság).

SD-kártyával való kompatibilitás: megnövelheti a képek és videók tárhelyét SD-memóriakártyák (SDHC, SDXC és UHS-I-kompatibilis) használatával.

Nikon COOLPIX A top