- Vásárlás

AF-S NIKKOR 80–400mm f/4.5–5.6G ED VR – a megújult klasszikus

A Nikon rendkívül népszerű AF 80–400 mm-es telefotó objektívjének nagyon várt frissítése, az új, továbbfejlesztett optikai szerkezetű AF-S 80–400mm f/4.5–5.6G ED VR zoomos telefotó objektív most mutatkozott be. Ez a vadvilág, tájképek vagy sportesemények pillanatainak megörökítésére kiválóan alkalmas objektív teljes mértékben lefedi a közép- és szupertelefotó élességtartományt. Emellett a lehető legváltozatosabb környezetben kínál remek optikai teljesítményt, a Nikon rázkódáscsökkentő rendszere pedig akár 4 lépésközben és a teljes zoomtartományban, tehát akár 400 mm-en is lehetővé teszi a kompenzációt.

AF-S NIKKOR 80–400mm f/4.5–5.6G ED VR

Merész optika
A gyors, nagy felbontású D-SLR fényképezőgépeket szem előtt tartva újratervezett optikai felépítés nem kevesebb mint 20 objektívelemet tartalmaz 12 csoportban. A lehető legváltozatosabb körülmények között is remek helytállásra tervezett objektív a Nikon nanokristály-bevonatával, valamint négy ED (extra-alacsony szórású) és egy szuper ED üvegelemmel van ellátva. A nanokristály-bevonat a szellemkép és tükröződés kiküszöbölésére szolgál, az ED üvegelemek pedig a színeltérés és a különösen a nagyobb gyújtótávolságoknál esetlegesen előforduló optikai színhibák helyesbítéséről gondoskodnak.

Előny négy lépésben
A stabilitást a teljes zoomtartományban javító rázkódáscsökkentő (VR) mechanizmus ellensúlyozó hatása kb. négy lépésközzel hosszabb záridő használatával egyenértékű. A Normál és az Aktív VR üzemmód stabil fényképezést tesz lehetővé a fényképezőgép különböző mértékű és sebességű mozgása esetén is, az automatikus állványészlelési funkció pedig a zárkioldásból adódó rezgést csökkenti, amikor a fényképezőgép állványra van rögzítve.

A megbízható munkaerő
A sokoldalú 80–400 mm-es zoomtartomány és a viszonylagosan jó hordozhatóság hihetetlenül kényelmes és a telefotó-objektívekkel szembeni elvárások zömét teljesítő megoldássá teszi ezt az objektívet. A két beállítást („FULL” [teljes] és ∞–6m) kínáló élességállítási határérték kapcsolóval csökkentheti az élességállítási időt, amikor meghatározott távolságtartományon belül fényképez.  Az AF akkor is működik, amikor 1,4x telekonvertert csatlakoztat az f/8 rekeszértékkel kompatibilis fényképezőgéphez.

A megbízhatóan teljesítő minőségi, gazdaságos felépítés része a fémből készült, gumitömítésű, időjárásálló bajonettzár. A beépített tubuszár megakadályozza az objektív tubus saját tömege miatti kinyílását, amikor az objektív nincs használatban.

Az objektívhez mellékelnek egy objektívsapkát (LC-77), egy objektív fényellenzőt (HB-65), egy objektívtokot (CL-M2) és egy levehető állványtalpat, ami javítja a fényképezőgép egyensúlyát és kényelmesebb váltást biztosít a tájkép- és portrétájolás között, állványra szerelt fényképezőgép esetén.

Mindezért uszve 2700 dollárt kér majd a Nikon.