- Vásárlás

LD-1000 LED lámpa – rugalmasan használható, folyamatos fényforrás

A Nikon bemutatta az új LD-1000 LED lámpát, amelyet a Nikon 1 rendszerű fényképezőgépekhez és a COOLPIX kompakt fényképezőgépekhez terveztek.

Nikon LD-1000 LED

A stílusos megjelenésű, kivételesen egyszerűen használható és rendkívül jól hordozható lámpa folyamatos fényforrásként használható makrofotózásnál és közeli videofelvételeknél. Fényképezőgépre szerelve és attól függetlenül egyaránt alkalmazható, rendkívül praktikus eszköz, amellyel még hatásosabbá teheti felvételeit. Használatával elkerülheti, hogy képei „laposak” legyenek; lágyíthatja az árnyékos területeket, kompenzálhatja az ellenfény hatását, mélységet adhat a színeknek. Amikor közelről rögzít videót, a kisméretű és könnyű lámpát könnyen magával viheti a felvétel helyszínére.

Előre látja az eredményt
A folyamatos fényforrás használata azt eredményezi, hogy nem kell várnia a felvétel elkészültéig ahhoz, hogy ellenőrizhesse az adott megvilágítási ötlet eredményét. A vakus fényképezéssel ellentétben a LED lámpa alkalmazásának hatását már a felvétel elkészítése előtt megtekintheti az LCD-monitoron. Nem kell aggódnia a megfelelő vakubeállítások miatt, és a LED lámpa szögének módosításával egyszerűen elérheti a kívánt eredményt.

Rugalmas és hajlékony
A LED lámpa szöge szabadon változtatható még akkor is, ha a fényképezőgépre van szerelve; illetve a géptől függetlenül is használhatja, ha a téma megvilágításának magasságát és távolságát még pontosabban szeretné beállítani. Kültéren fotózva például alulról világíthat a lámpával és így mélységet adhat a természeti környezet színeinek; vagy kísérletezhet a portréalany arcának különböző megvilágításaival is. Ez a LED lámpa a vakuénál lágyabb fényt ad, ezért csodálatos portrékat lehet vele készíteni, főleg olyan alanyokról, akik nem szoktak hozzá, hogy fotózzák őket. A portréalanyt nem zavarja meg a vakuvillogás, nem kezd el pislogni miatta, és a fényforrás szögének változtatásával fénybe burkolhatja a modell arcát, vagy megörökítheti a szemében feltűnő csillogást.

Nikon LD-1000 LED movie light

Barátságos
A lámpa rendkívül egyszerűen használható: a fényképezőgép állványmenetéhez csatlakoztatható, illetve egyszerűen levehető onnan, ha a géptől függetlenül kívánja alkalmazni. A termék hátoldalán található kapcsolóval a fény erősségét „high” (erős) vagy „low” (gyenge) fokozatra állíthatja, illetve bekapcsolhatja („on”) és kikapcsolhatja („off”) a lámpát. A lámpa LED ablakán egy diffúzor is található, amellyel lágy, természetes hatású árnyékokat hozhat létre, és amely segít abban is, hogy fényes téma fotózásakor a tükröződések kevésbé erősek legyenek.

Nikon 1 stílus
A karcsú és jól hordozható LED lámpa fekete és fehér színben kapható, így jól illeszkedik a Nikon 1 fényképezőgépvázakhoz. Az LD-1000 minden, állványmenettel rendelkező fényképezőgéppel kompatibilis, ideális kiegészítője lehet a COOLPIX kompakt digitális fényképezőgépeknek is.

Az LD-1000 tartozéka az SK-1000 tartókeret és két LS-32 rögzítőcsavar, amelyekkel a lámpát a fényképezőgép állványmenetéhez lehet csatlakoztatni.