- Vásárlás

Két dijat zsebelt be a Sony az EISA-tól

A vállalat sikersorozata idén is folytatódott, a European Imaging and Sound Association (EISA) ismét elismerte a Sony innovációs szerepét a piacon. Kompakt és professzionális fényképezőgép kategóriában is Sony terméket ítélt legjobbnak a képalkotás és szórakoztatóelektronikai szaklapok legnagyobb európai szövetsége.

Sony SLT-A99

Az év európai professzionális fényképezőgépe:


A Sony első full frame féligáteresztő tükrös fényképezőgépe, amely kettős autofókusszal rendelkezik. A kategória zászlóshajója a képalkotás kiemelkedő minőségét a 24,3 megapixeles Exmor CMOS szenzorral és a BIONZ képfeldolgozó processzorral garantálja. Az A99 másodpercenként hat teljes felbontású képet készít, a zajcsökkentő algoritmusának köszönhetően pedig részletgazdag 14 bites tömörítetlen (RAW) képek előállítására alkalmas. A készülék a mozgóképek rögzítésében is professzionális, a Full-Time Continuous AF Movie móddal lehetővé válik, hogy a fókusz folyamatosan kövesse a mozgó tárgyakat. Az egyedülálló belsőt elegáns magnéziumötvözetből készült gépborítás teszi még különlegesebbé, amelybe XGA OLED Tru-Finder kereső és egy több irányba mozgatható LCD hátoldali kijelző került.

Sony SLT-A99 hátulról

Az év európai kompakt fényképezőgépe: DSC-HX50/HX50V

A szintén EISA-győztes HX5, HX9 és HX20 készülékek sikereit követő HX50 a világ legkisebb 30-szoros optikai zoommal felszerelt fényképezőgépe.* A HX sorozat legújabb modellje kimagasló minőségű képek készítésére ad lehetőséget az Exmor R CMOS szenzorral, a 20,4 megapixeles felbontással és a BIONZ processzorral. A továbbfejlesztett képstabilizátornak köszönhetően a gép kétszer stabilabb a korábbi verzióknál, ráadásul az autofókusz is több mint kétszeresére gyorsult. A HX50 zsebkameraként is tökéletesen megállja a helyét, full HD (1080p AVCHD) felvételek készítését is lehetővé teszi. A beépített Wi-Fi segítségével az elkészült fényképek és videók akár néhány gombnyomással azonnal megoszthatók a barátokkal.

Sony DSC HX50