- Vásárlás

Az év európai fényképezőgépe 2013-ban a Nikon D7100

A Nikon nagy presztízsértékű győzelmet aratott az idei EISA díjátadón, hiszen a DX-formátumú Nikon D7100 D-SLR fényképezőgépé lett a „European Camera of the Year” (Az év európai fényképezőgépe) díj. A bejelentést megelőzően ugyanez a fényképezőgép már elnyerte a TIPA (Technical Image Press Association) idei „Best D-SLR Advanced” (Legjobb fejlett D-SLR fényképezőgép) díját is.

Nikon D7100

Marina Gurevich, a Nikon haladó D-SLR fényképezőgépeinek termékmenedzsere a következőket mondta: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a haladó szintű, DX-formátumú D7100 elnyerte az EISA igen fontos díját. A gép idén februárban mutatkozott be a piacon, és azóta kiváló kritikákat kapott, amit véleményünk szerint meggyőző felbontásának, profi szintű, 51 pontos automatikus élességállítási rendszerének és a tartós vázban megbúvó, nagy teljesítményű funkcióknak köszönhet.”

Nikon D7100 hátulról

European Camera of the Year 2013-2014: a Nikon D7100

Az EISA zsűrijének tagjai a következőket mondták: „A D7100 a Nikon DX-formátumú fényképezőgép-családjának jelenlegi csúcsmodellje, amely kiváló képminőséget és fejlett funkciókat kínál. A gép APS-C érzékelője optikai aluláteresztő szűrő nélkül készült, ami lehetővé teszi, hogy a 24,1 megapixeles felbontású képek a lehető legélesebbek legyenek. A gyors, 51 pontos AF-rendszer és a nagy sebességű sorozatfelvétel tökéletes akciófotók készítéséhez, a megbízható fénymérő rendszer pedig következetesen pontos expozíciót biztosít. A nagy fényerejű optikai kereső és az éles képet adó LCD-monitor a hagyományos betekintős, illetve az élő nézet típusú fényképezést egyaránt lehetővé teszi. A videofelvételeket készítők értékelni fogják a tiszta, tömörítetlen HDMI-kimenet opciót, amellyel a videók közvetlenül egy külső tárolóegységre rögzíthetők”.

Nikon D7100 felülről