- Munka

Így rendezzük be a dolgozószobánkat

A jelenlegi világhelyzetben rengeteg ember kezdett el otthonról dolgozni, emiatt az elmúlt hónapokban megnőtt a kereslet a különféle home office eszközökre és bútorokra.

Míg az év első felében az elektronikai termékek (webkamera, mikrofon, laptop, számítógép) voltak népszerűek a home office-ból dolgozók körében, addig az év második felében pedig az irodai bútorok kerültek a középpontba.

Nézzük meg, hogy milyen bútorokat érdemes beszerezni az otthoni dolgozószobába, hogy ebben az új környezetben is ugyanolyan hatékonyak legyünk, mintha továbbra is be kellene járni dolgozni az irodába.

Home office bútorok

Az Expedo bútor webáruház segítségével összeállítottunk egy listát, hogy mely bútorokat érdemes beszerezni az otthoni dolgozószobába, hogy egy inspiráló, nyugodt és a produktivitás növelésére alkalmas atmoszférát tudjunk kialakítani a munka számára az otthonunkban.

Íróasztal

Az íróasztal kiválasztása során a következőkre érdemes odafigyelni:

  • Mekkora a mérete? Nemcsak a szélesség, de a magasság is fontos, hogy kényelmesen tudjunk rajta dolgozni.
  • Elegendő hely lesz rajta a monitornak / laptopnak plusz az írószereknek és a papíroknak?
  • Megfelelő távolságra tudjuk tenni a monitort / laptopot, hogy ne legyen zavaró a szemnek a túl közeli vagy túl távoli olvasás?
  • Fiókosat szeretnénk vagy teljesen letisztult stílusú modellt, amelynek nincsenek további tárolóegységei?
  • A szín kiválasztásánál próbáljunk olyat keresni, amelynek nem tükröződik a felülete, mely elvonhatja a figyelmünket munka közben.

Vitrinek és faliszekrények

A dolgozószobában számos iratnak és mappának kell megfelelő tárolási rendszert biztosítani, amelyhez tökéletesek a különféle stílusú és kialakítású vitrinek és faliszekrények.

Az üveges vagy szabadon hagyott kialakítású modellek közül válogassunk, mert így mindig látjuk, hogy hol vannak az iratok és a mappák. Így nem kell semmit sem keresgélni, illetve könnyebben tudjuk tartani a rendet is a dolgozószobában.

Fotelek

Amennyiben gyakran szoktunk ügyfeleket fogadni az otthoni dolgozószobában, mindenképpen érdemes minőségi fotelek beszerezését megfontolni. Ezzel nem csak a komfortot, hanem szolgáltatásunk, vállalkozásunk színvonalát is megerősítjük leendő partnerünkben. Nem mellesleg egy kényelmes fotelben garantáltan pozitív lesz a tárgyalás végkimenetele.

Figyeljünk a kárpit stílusára, a formavilágra, illetve a magasfokú kényelmi kialakításokra is, hogy egyaránt passzoljanak a fotelek a dolgozószoba hangulatához, illetve megfelelő támaszt és komfortot nyújtsanak még az elhúzódó tárgyalások során is.

Forgószék

Ezeket tartsuk észben, amikor forgószéket rendelünk:

• Deréktámasz

Nagyon fontos az állítható deréktámasz, mely a gerinc lumbális szakaszára idomul, hogy elkerüljük a kínzó derékfájást.

• Állítható kialakítás

Lényeges, hogy a szék támlája, ülése, illetve a karfák magassága és dőlésszöge is állítható legyen, hogy teljesen egyedire lehessen szabni az ülés pozícióját.

• Kerekek alá védőlap

Padlószőnyeg esetén érdemes lehet szőnyegvédőt, tölgyfapadló esetén pedig padlóvédőt tenni a szék alá, hogy ne kopjon ki alatta a szőnyeg vagy a kényes padló.

• Anyag

Olyan alapanyagból készült irodaszéket válasszunk, amely légáteresztő, illetve megfelelő párnázottsággal rendelkezik, hogy még huzamosabb ideig tartó ülés után se érezzük a szék vázát.