- Vásárlás

Full HD és 4K Canon-megoldások sora az idei IBC-n

A Canon részleteket közölt az Aszterdamban a média- és broadcast szakemberek számára rendezett legnagyobb kereskedelmi kiállításról, az IBC-ről, ahol a cég eddigi legnagyobb termékválasztékával kíván megjelenni. Az idei vásáron a Canon bemutatja Full HD és 4K megoldásainak sorát, mintegy megkoronázva az évet, amely a Cinema EOS rendszer megjelenésével a broadcast portfólió látványos bővülését hozta.

Az IBC 2012-n a Canon eddigi legnagyobb standjával jelenik meg, ahol a szakmai látogatók kiváló lehetőséget kapnak a cég stúdiókba és a terepre szánt eszközeinek megismerésére. A nagyobb területen rengeteg termékről kaphatnak majd információt, kézbe vehetik azokat, kipróbálhatják, vagyis kivételes lehetőség nyílik a Canon teljes professzionális termékcsaládjával való ismerkedésre, beleértve a Cinema EOS System összes elemét, az iparágvezető broadcast- és mozifilm-objektíveket és 4K kijelzőket is.

„Tavaly óta néhány különleges újdonsággal bővült a professzionális videós és broadcast termékcsalád, és az IBC a tökéletes alkalom, hogy bemutassuk ezeket a megoldásokat az iparág minden szegletéből érkező szakemberek számára” – nyilatkozta Kieran Magee, a Canon Europe Professzionális Marketing részlegének igazgatója. „Az új Cinema EOS rendszerrel, piacvezető objektívtechnológiánkkal és a professzionális X sorozatú kamkorderekkel minden eddiginél nagyobb választékot és kreatív rugalmasságot kínálunk, és tűkön ülünk, hogy mindezeket megmutathassuk a kiállítás látogatóinak.”

Az IBC 2012-n mutatkozik be a Canon teljes Cinema EOS rendszere az európai közönség számára: a kontinensen a kiállításon lesz látható első alkalommal a termékcsalád teljes egészében. A 2011 végén, Hollywoodban útjára indított Cinema EOS rendszer a Canon video, objektív, broadcast és DSLR részlegeinek szaktudását egyesíti, hogy még nagyobb kreatív rugalmasságot és egyszerűbb munkafolyamatokat kínáljon a video- és filmoperatőrök számára. A vállalat kiállítja a nagy lelkesedéssel fogadott EOS C300-at, valamint két új 4K modellt – az EOS C500-at és az EOS-1D C DSLR-t – is, a Canon egyre bővülő, 4K felbontású EF Cinema Lens objektívcsaládjával együtt, ahová a Cine Prime fix fókusztávolságú és az új Compact Zoom objektívek is tartoznak.

Szeptember 8-án, szombaton egy speciális vetítés is lesz az IBC Big Screen Experience részeként, amely a Canon legújabb eszközeinek errősségét hivatott bemutatni. Két rövidfilm készült a termékek bemutatásához teljes 4K felbontásban: az EOS C500-zal forgatott Ember és vadállat, illetve A jegy című alkotás, amelyet EOS-1D C-vel rögzítettek. A 4K minőség a Canon standján élőben is megtekinthető lesz, köszönhetően a Canon 4K kijelzőkön tartott technológiai bemutatónak. Ezek a nagyfelbontású panelek korábban a NAB 2012-n voltak megtekinthetők.

A Canon-stand egy jelentős részét a legújabb, kiváló minőségű broadcast objektívek bemutatásának szentelik, amelyek fejlesztése során a cég felhasználta a tévés optikák készítése kapcsán szerzett egyedi, több mint 50 éves szakértelmét. A látogatók többféle stúdióba és a terepre szánt eszközt is kipróbálhatnak, például a HJ17ex6.2B, DIGISUPER 80 és 76 Box objektíveket és az XU-80 PTZ-kamerát. A professzionális kompakt X sorozat kézikamerái is kiállításra kerülnek, nemkülönben a digitális tükörreflexes (DSLR) gépek lenyűgöző választéka, többek közt az EOS-1D X és az EOS 5D Mark III.

A Canon stand az IBC 2012-n a 11.D55-ös számot viseli.