- Kultúra

Fotó- és videópályázat a totalitárius rendszerek építészetéről

Az európai totalitárius rezsimek építészeti örökségének felfedezésére, tanulmányozására és fotódokumentálására invitálja a művészeket a Totally Lost címmel meghirdetett pályázat az Atrium európai uniós projekt keretében. A fotó- és videómunkákat március 31-ig lehet beküldeni.

Egy Európai Kulturális Útvonal létrehozása céljából kutatja a különböző európai totalitárius rendszerek építészeti örökségét, az épületek múltját és jelenét kutatja A 20. századi totalitárius rezsimek építészete a városvezetésben című projekt – olvasható az Építészfórum honlapján.

A pályázatra elhagyatott vagy akár felújított, új funkciót kapott épületek, épületegyüttesek, emlékművek, gyárak, kormányzati épületek, politikai vagy propagandahelyszínek és lakóépületek fotóit, vagy a helyszíneket bemutató videókat várnak a kiírók az Atrium projekt tagországainak (Olaszország, Szlovénia, Bulgária, Magyarország, Románia, Horvátország, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Görögország) területén található építészeti örökségről.

A pályázatra beérkező alkotások részét képezik a Totally Lost című kiállításnak, amelyet az olaszországi Forlí város önkormányzata mint az Atrium projekt vezetője és Forlí-Cesena megye rendez Forlíban ez év júniusában. A kiállítást később Európa más, az Atrium-projektben résztvevő országokban is megrendezik, a képek és videók pedig megjelennek majd a kiállítás katalógusában, amelyet a művészeknek is eljuttatnak.

A pályázaton való részvétel ingyenes és mindenki számára nyitott, a munkákat a kiírók a totallylost@spaziindecisi.it címre várják.

Részletek, információk a http://epiteszforum.hu/atrium-a-xx-szazadi-totalitarius-rezsimek-epiteszete-a-varosvezetesben-foto-es-videopalyazat, a www.atrium-see.eu és a www.spaziindecisi.it oldalon találhatók.

forrás MTI