- Kultúra

Békéscsabai kiállítás Krajcsó László fotóművész alkotásaiból

Krajcsó László fotóművész csaknem félszáz, döntően nagyméretű fotójából nyílt kiállítás Reflexió címmel csütörtökön Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeumban. Krajcsó László békéscsabai származású, számos európai sikert elért fotóművész érdekes megközelítésű sorozatai által a kortárs fotóművészeti törekvések bemutatására nyílik lehetőség a múzeum Tégla Termében.

Krajcsó László az Iparművészeti Egyetemen tanítványa volt Palotai János esztétának, aki a kiállítás anyagáról így vallott: „Képeit átszínezik az álmok, más történetek, az óperenciás tengeren túli tükörvárosról a talányos androgünökről”.

A tárlaton kiállított alkotások öt témakört dolgoznak fel. Nemtelenség címmel férfiakat és nőket ábrázoló portrék láthatók, a modelleknél a külső jegyek alapján nem lehet nemi különbséget tenni. A Felülnézetről szóló összeállítás New York működését mutatja be, részleteket kiragadva a metropolisz valódi életéből. A Családlátogatás egy családi önarcképsorozat installációval, amely a genetikai adottságok és az elődöktől átvett életvitel közötti összefüggésekre keresi a választ. Az Álomország fotóival a művész a Google utcanéző képeit felvállalva mutatja be saját álmait és látomásait festői módon. Reflexió címmel Krajcsó László az előtte zajló eseményeket úgy dolgozza fel, hogy közben keverednek valós és elképzelt emlékeivel.

A július 14-ig látható kiállításhoz kapcsolódva szombaton, a múzeumok éjszakáján 16 órától streetphoto workshopot tartanak Krajcsó László vezetésével a Békéscsabai Evangélikus Nagytemplomban.

mti / www.munkacsy.hu