- Vásárlás

Asus PixelMaster – professzionális kinézetű fényképek, bármikor

A PixelMaster egy exkluzív ASUS technológia – jelenleg a ZenFone, PadFone mini és az új PadFone készülékeken érhető el –, amely többféle szolgáltatás tartalmaz. Ezek közé tartozik a kamera funkcionalitását javító Önarckép mód (Selfie Mode) és a Mélységélesség mód (Depth of Field Mode), amelyek használatával a felhasználók remek kinézetű képeket készíthetnek. A PixelMaster két további szolgáltatása az Alacsony fényerő mód (Low-light Mode) és az Idő-visszapörgetés (Time Rewind), amelyek a ZenFone 5, ZenFone 6 és PadFone mini készülékeken találhatók meg.

PixelMaster

A PixelMaster Alacsony fényerő módja jelentősen megnöveli a kamera teljesítményét a félhomályos szituációkban. A szomszédos pixelek összekapcsolásával a kamera fényérzékenysége akár 400%-ig, a kontraszt pedig akár 200%-ra javul, így vaku nélkül is tiszta és világos képek készíthetők félhomályban is. Az elektronikus képstabilizátor (EIS) még tovább javítja az elégtelenül megvilágított környezetekben nyújtott teljesítményt, élesebb, nem bemozduló fényképeket eredményezve. Mivel a PixelMaster automatikusan javasolja az Alacsony fényerő mód bekapcsolását, ha arra szükség van, a normál fényviszonyok mellett készülő fényképek teljes felbontással készülhetnek. Az Alacsony fényerő mód videofelvételek készítésénél is rendelkezésre áll.

Az akciófotók készítése azért lehet problémás, mert a tárgy mozog; de az Idő-visszapörgetés szolgáltatással könnyebb elkapni a tökéletes pillanatot. Ez automatikusan több képet csinál azelőtt és azután, hogy a felhasználó megnyomná az exponálógombot, így megnő az esély arra, hogy a nehéz tárgyról is jó fotó készüljön. Az exponálás után egy kényelmesen használható felületen „visszaléphetünk az időben” a legjobb kép kiválasztásához, vagy úgy is dönthetünk, hogy a kamera által készített összes képet elmentjük.

Az Önarckép mód új és innovatív módszert kínál a jó minőségű önarcképek (szelfik) készítésére. Ezt használva a felhasználó a telefon nagyfelbontású, hátoldali főkameráját használhatja az alacsonyabb felbontású előlapi helyett, egy önálló vagy barátokkal együtt készülő önportré létrehozásához. A kamera automatikusan észleli, ha a kiválasztott számú ember a képmezőben van, és elkezd visszaszámolni, majd három képet lő. Ezután már könnyen kiválasztható a legjobb kép a mentéshez és az online megosztáshoz.

A Mélységélesség móddal vonzó képek készíthetők, ahol az éles, jól elkülönülő tárgy mögött dús, puha háttér látható – ez az a kinézet, amelyet a fényképészek alacsony mélységélességként ismernek, és amely általában csak az e célra készült csúcskamerákkal érhető el.