- Vásárlás

1 NIKKOR 32mm f/1.2 – gyors és hordozható portréobjektív

A Nikon ma bemutatta az ultragyors 1 NIKKOR 32mm f/1.2 objektívet, amely lehetővé teszi a nagy rekesznyílású portréfotózást a Nikon 1 fényképezőgépeknél.

1 NIKKOR 32mm f/1.2

A portrékészítéshez ideális gyújtótávolság és a kompakt kivitel mellett a lenyűgöző, CX formátumú objektív kimagasló képminőséget biztosít. Ritka az ennél gyorsabb objektív, ez pedig a 1 NIKKOR sorozat első csúcsobjektívjeként egy bővülő csoport élére áll.

Legyen szó akár beltéri eseményről, akár természetes megvilágítású kültériről, ezzel az objektívvel olyan lenyűgöző arcképek készíthetők, amelyek rabul ejtik a néző tekintetét. Mind a megörökített pillanatok, mind a beállított kompozíciók esetén az éles téma mellé elmosódott háttér készíthető, és gyenge megvilágításban is tűéles képek és videók rögzíthetők.

Megtörténik a csoda

Az új 1 NIKKOR kiváló portréobjektív: a gyorsaság nem megy a hordozhatóság rovására. A 32 mm-es gyújtótávolság körülbelül 85 mm-nek felel meg a 35 mm-es formátum esetében, amely klasszikus portrékészítő objektív. Ideális megoldás a szűk kivágású, fejet és vállat magába foglaló, rendkívül részletes képekhez. A nagyon gyors, f/1,2 rekesszel lágy elmosódás érhető el, így a téma könnyedén kiemelhető, a sebesség pedig nyilvánvaló előny kevés fény mellett. Ideális eszköz az elkapott pillanatoktól a beállított képekig; minden helyzetben a legelőnyösebb arcokat fogja vele fotózni.

Lehengerlő optikai teljesítmény

A kiemelkedő képminőségű objektív kilenc objektívelemet tartalmaz hét csoportban. A hétlamellás, lekerekített fényrekesz kellemes elmosódásról gondoskodik. Az 1 NIKKOR objektív Nikon Nanokristály bevonata nagy mértékben csökkenti a szellemképet és a becsillanást, még ellenfényben is. A saját Silent Wave Motor (SWM) lágy és pontos automatikus élességállítást biztosít, és gondoskodik a halk videofelvételről. A kézi vezérléssel fényképezők kedvéért ez az 1 NIKKOR objektív élességállító gyűrűt is kapott, amellyel a keresőbe vagy a monitorra tekintve is állítható az élesség.

Portré minden körülmények között

Nagy rekesznyílása ellenére az objektív kifejezetten kompakt, kívülről pedig kiemelkedő minőségű fémborítás védi, így remek tagja a Nikon 1-rendszernek. Megvásárolható fényes ezüst és félfényes fekete kivitelben. A Nikon 1 fényképezőgépek kis méretéhez alkalmazkodva csúcsminőségű portrék készíthetők vele minden helyzetben.

Az objektívhez első objektívsapka és HB-N107 bajonettzáras objektív fényellenző tartozik, amellyel csökkenthető az objektívbe jutó, nem kívánt fény, és minimalizálható a becsillanás, így javul a kontraszt és a színtelítettség. A választható kiegészítők között megtalálható a CL-N101 puha objektívtok.

Nikon-1-V2-camdera-with-1-Nikkor-32mm-f1.2-lens

1 NIKKOR termékválaszték

Az 1 NIKKOR objektívekkel kiemelkedő élességgel rögzíthető a valóság. Az 1 NIKKOR objektívek kis mérete a Nikon 1 fényképezőgépek hordozhatóságával, teljesítményével és sebességével kombinálva egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1-rendszert. A tervezők az aktív életstílust tartották szem előtt, így az egyre több tagot számláló sorozat jelenleg kilenc objektívből áll, amelyek számtalan helyzetben használhatók, ráadásul mindegyik objektív videorögzítésre is optimalizálva an. A speciális FT1-bajonett adapterrel F-bajonettes NIKKOR objektívet is használhat a Nikon 1 fényképezőgépeken.