- Kultúra

Tiszta levegő – Mozdulj érte! – Rajz-, fotó- és kreatív családi pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ismét rajz-, fotó- és családi kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából. A pályázaton a „Tiszta levegő – Mozdulj érte!” jelmondathoz kapcsolódó alkotásokkal lehet részt venni.

Pályázati kategóriák:

1. Rajzpályázat:

·         óvodás kategória
·         kisiskolás kategória (1-4. osztály)
·         felső tagozatos kategória (5-8. osztály)

2. Fotópályázat:

·         felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
·         középiskolás kategória (9-12. osztály)
·         felnőtt kategória

3. Családi kreatív pályázat

A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretű, fekvő vagy álló rajzlapokon megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon választott (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó kizárólagegyetlen alkotással pályázhat! A beküldött anyagot nem szükséges képkerettel ellátni. Javasoljuk, hogy az oktatási intézmények a gyermekek pályázatait összegyűjtve küldjék el.

A fotópályázatra egy-egy pályázó maximum 3 db digitális vagy digitalizált JPG formátumú felvételt küldhet be. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen vagy a nagyítható (levilágítható, nyomtatható) képméret 210×297 mm-re legyen beállítva. A kép mérete nem haladhatja meg a 3 Mb-ot.

Az alkotásokat korosztályonként egyéni és családi kategóriában értékeljük és jutalmazzuk. A legsikeresebb művek alkotóit kerékpárral jutalmazzuk. A fődíjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján különdíjak (rollerek, multimédiás lejátszók, könyvvásárlási utalványok) is gazdára találnak. A bírálóbizottság fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművek értékelésekor egyes korosztályokat és kategóriákat összevonjon, illetve más díjazási módokat állapítson meg.

A családi kategóriában a rajz- és fotóműveken túl bármely szabadon választott technikával készített alkotással lehet nevezni, amelynek elkészítésében az összes benevezett családtag részt vett. [pl. 1 perces kisfilm, fotósorozat, rajz, makett vagy montázs/kollázs (max 50×50 cm), prózai mű, vers stb.]

A pályaművek témái:

Kérjük, hogy az alkotások az Európai Mobilitási Hét idei mottójával, a „Tiszta levegő – Mozdulj érte!” jelmondattal kapcsolatos üzenteket jelenítsenek meg!

Levegővétel nélkül nincs élet, de mi az, amit belélegzünk? A 2013. évi Európai Mobilitási Hét célja: ráirányítani a figyelmet arra, hogy tiszta levegővel egy egészségesebb, boldogabb Európában élhetünk.

A pályázatra beküldött munkában határozottan jelenjen meg, hogy az alkotó milyennek képzeli a tiszta levegőjű, élhető várost. Várjuk az arra vonatkozó javaslatok bemutatását is, miként lehet a közlekedési szokásainkon kedvevőbb irányba változtatni. Mit tehetünk annak érdekében, hogy tisztább legyen környezetünk levegője?

A pályázat benyújtása
Határidő: 2013. június 28. éjfél

További információ

Részletes tájékoztatás a 06-1-795-6799-es telefonszámon vagy az imre.meszaros@nfm.gov.hu e-mail címen kérhető.
http://emh.kormany.hu/tiszta-levego-mozdulj-erte-rajz-foto-es-csaladi-kreativ-pallyazat