- Kultúra

Nemzetközi Magyar Fotópályázat 2013

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége fotópályázatot és kiállítás-sorozatot rendez a magyar és a határainkon túl élő és alkotó, magukat magyar nemzetiségűnek valló fotográfusok részére.

A tárlat célja bemutatni és népszerűsíteni mindazon magyar alkotók munkásságát, akik a Kárpátmedencében, vagy azon is túl, gazdagítják az egyetemes fotókultúrát, ugyanakkor művészeti tevékenységükkel kapcsolatokat teremtenek a különböző országok, népek és kultúrák között. Életkortól és foglalkozástól függetlenül, bárki részt vehet a pályázaton, aki magyar állampolgár, vagy magyar nemzetiségűnek vallja magát, bárhol is él a nagyvilágban.

A pályázat témája kötetlen. Az alkotói szabadságot semmilyen formában nem korlátozzuk. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezhetnek a szerzők, amelyek a korábbi Nemzetközi Magyar Fotóművészeti Kiállításokon még nem szerepeltek.

A regisztráció és a képek feltöltése a mfvsz.com weboldalon keresztül történik. A regisztráció során megadott felhasználónév és jelszó segítségével tud a jelentkező a pályázaton részt venni. A nevezési határidő lejárta előtt a pályázó bármikor újra beléphet a fiókjába, újabb képeket tölthet fel, kicserélheti azokat, illetve megváltoztathatja a képek címét is. Szerzőnként beküldhető maximum 5-5 db digitális vagy digitalizált felvétel JPG formátumban. A fekvő képek esetén a kép mérete max. 1024×768 pixel legyen, álló kép esetén a kép hosszúsága nem haladhatja meg a 768 pixelt. A kép file mérete max. 500 kb, a színtér: sRGB legyen.

Nevezési díj:

egy kategóriában:     1.500 HUF / 5 € / 7 $
két kategóriában:     2.300 HUF / 8 € / 10 $
egy kategóriában (MFVSZ tagoknak):     750 HUF / 3 € / 3 $
két kategóriában (MFVSZ tagoknak):     1.150 HUF / 5 € / 5 $

Határidő: 2013. augusztus 8.
Regisztráció: a Magyar Fotóművészek Világszövetsége honlapján.
Teljes pályázati kiírás