- Kultúra

Videopályázat fiataloknak a digitális átállásról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) fiataloknak hirdet videopályázatot, amelynek célja, hogy elsősorban az idősebb korosztálynak segítsen megérteni, mi a digitális átállás, és miért jó a digitális televíziózás.

2013 a digitális átállás éve Magyarországon. A digitális televíziózás előnye nemcsak a jobb kép- és hangminőség, de általa több kényelmi szolgáltatás is elérhetővé válik, így például a digitális műsorújság vagy a videotéka. A most indított videopályázat fő célja, hogy a fiatalok segítségével mondják el, mutassák meg a digitális átállás folyamatát és előnyeit.

A kiírók a pályázatra olyan, maximum egyperces, ötletes, könnyen érthető és szemléletes, saját készítésű videókat várnak a szervezők, amelyekben a pályázók elmagyarázzák és megmutatják, hogy miért fontos és hasznos a digitális átállás, mit jelent ez a fejlődés, és miért jó használni ezt a technológiát. A pályamunka elkészítéséhez nem szükséges professzionális technika, akár egy mobiltelefonnal is rögzíthető a videó.

A pályamunkák közül a szakmai zsűri a legötletesebb videót okostelefonnal jutalmazza, valamint levetítik a 20. jubileumi DUE-sajtófesztiválon. A zsűri elsősorban az ötletességet díjazza, valamint az elbíráláskor figyelembe veszi a videók népszerűségét, vagyis az egyes videókra leadott szavazatok számát.

A pályázat benyújtásának határideje 2013. május 5.

A pályázatról bővebb információ található a digitális átállás Facebook oldalán (https://www.facebook.com/Digitalisatallas/app_550583201642611?ref=ts).