- Vásárlás

Sony RX100: DSLR élmény egy kompakt gépben

Már kapható a boltokban a Sony legújabb, haladó fotósoknak készült kamerája. Az RX100-as fényképező amellett, hogy kiváló képminőséggel dolgozik, karcsú és könnyed kialakítása miatt akár zsebben is elfér. Megnövelt üzemidejének és USB töltőjének köszönhetően ideális társ utazáshoz, kikapcsolódáshoz.

Az érzékeny Exmor APS HD CMOS érzékelő és a BIONZ képfeldolgozó processzor révén a fotósok részletgazdag, nagy felbontású (20.2 effektív megapixeles) képeket és HD videókat készíthetnek élénk színekkel és kivételesen alacsony zajszinttel, még akkor is, ha kézből és kevés fényben készítik a felvételt.

A Carl Zeiss Vario-Sonnar T objektív F1.8-4.9 fényerő mellett 30–108 mm-es gyújtótávolságot kínál. A 3,6-szoros optikai zoommal megegyező nagyítási képesség kiváló hordozhatósággal és rendkívül jó felbontással párosul, az aszferikus üveglencsének köszönhetően pedig kiegyenlített háttérlágyítási effektus érhető el.

A gép 20.2 megapixeles Exmor™ APS HD CMOS szenzora kiváló képminőséget biztosít a fotók és a teljes HD felbontású videók készítése során. A BIONZ képfeldolgozó processzor kiterjeszti a gép érzékenységét az ISO 125–6400 tartományra (25 600-as értékig), és lehetővé teszi, hogy kevés fényben is jó minőségű képet készítsünk, még vaku használata nélkül is. A vázba épített SteadyShot rázkódáscsökkentés technológia emellett képessé teszi a fotósokat arra, hogy hosszabban exponáljanak anélkül, hogy a képek elmosódnának.

A minőségi képalkotást a 3 colos, folyamatos élőképet közvetítő LCD panel segíti. A Tru-Finder™ elektronikus kereső az optikai társainál aktívabban segíti a képalkotást. A kiváló kontraszttal és 100%-os lefedettséggel rendelkező kereső még kevés fényben is megjeleníti a témát, a helyes expozíció beállítását pedig azonnali vizuális visszajelzéssel segíti. A White Magic technológiának köszönhetően rendkívül éles színekkel lett gazdagabb az LCD kijelző, a fejlesztés további előnye, hogy közvetlen fény esetén is jól olvasható.

A manuális élességállítást segítő funkciónak köszönhetően a felvétel egy nagyított részlete is megjeleníthető a kijelzőn a felhasználó által választott ideig. A kép korábban kiválasztott nagyított képrészletét megjegyzi a készülék, és a funkció ismételt kiválasztásakor már az előzőleg kinagyított képrészletet adja be, ami meggyorsítja a fókusz finomhangolását.

A funkcióknak és egyéni gomboknak köszönhetően a gyakorlott fotósok könnyedén egyénre szabhatják a fényképezőt. Az első tárcsa egyedi gyűrűje lehetővé teszi az egyszerű, manuálisan állítható expozíciót és zoomolást, vagy más szóval a kreatív vezérlést. A gyakran használt funkciók egy gombnyomással elérhetők, valamint akár több, előzetesen használt beállítás is előhívhatóvá válik. A beépített funkciók széles palettája – mint az akvarell, játékkamera vagy illusztráció – megkönnyíti a kreatív képalkotás folyamatát.

Az RX100-as a kevésbé tapasztalt fotográfusokat intelligens funkciókkal segíti abban, hogy jobb portrékat készítsenek. Az automata portrékeretezés felismeri a modell helyzetét, és a képet úgy vágja meg, hogy az igazodjon a harmadolásra vonatkozó kompozíciós szabályhoz. A fényképezőgép ezenkívül a megvágott portrékat a pixelek elvesztése nélkül alakítja vissza az eredeti méretre.

Az akkumulátor karcsú és energiatakarékos kialakítása 330 kép vagy 80 percnyi videofelvétel elkészítését teszi lehetővé egyetlen feltöltéssel.