- Vásárlás

Sony α5100: a világ legkisebb cserélhető objektíves fényképezőgépe

Éles, elmosódás-mentes akció felvételek, életteli portrék, zajmentes, mozifilm hatását keltő Full HD filmek. Mindezt tudja a Sony α5100 fényképezőgép, mely akár egy zsebben is elfér – egy okos kis készülék lenyűgöző erővel.

Könnyen kézre áll az α5100 – a világ legkisebb cserélhető objektíves digitális fényképezőgépe, mely a beépített vaku és Wi-Fi mellett még egy APS-C képérzékelővel is büszkélkedhet. Méretei ellenére, komoly készülék mindazok számára, akik többre vágynak az okostelefonuk vagy a kompakt fényképezőgépek nyújtotta lehetőségeknél.

Semmi sem múlhatja felül az α5100 gyors hibrid AF rendszerét, amely megtalálható az α6000 készülékben is, 179 fázis-érzékelő ponttal a fényes és gyorsan mozgó témákról készített felvételekhez. Még a leggyorsabb mozgások esetén is éles képeket készít. A pillanat mostantól még könnyebben megragadható a Touch Focus és Touch Shutter révén. Az érintőképernyőn a téma megérintésével könnyedén fókuszálhat, és a készíthet tűéles képeket.

A Sony legújabb generációs 23,4 megapixeles EXMOR CMOS szenzora garantálja a hibátlan részleteket és textúrákat. A legtöbb DSLR által tartalmazott azonos méretű, kifinomult APS-C érzékelő és a BIONZ X képfeldolgozó processzor együttesen megtalálható benn, akárcsak a fullframe A7 szériában is. Ezeknek köszönhetően érezhető a különbség a gyengén megvilágított környezetbenii mozgó- és állóképek esetében is.

Az α5100 érzékenységét kihasználva lenyűgöző video-felvételek készíthetőek, mozifilm hatású eredménnyel. A készülék támogatja az egyre népszerűbb professzionális kodeket a XAVC S formátumotiii, amely 50 Mbps sebességgel készít látványos Full HD felvételeket. Akár az állóképek esetén, a gyors hibrid AF pontokkal és a Touch Focus révén videó felvételek közben is élesen tartható a fókusz.

A 180 fokban kihajtható LCD kijelző és a kényelmes markolat révén karnyújtásnyi távolságból komponálhatjuk meg képeinket. Az ujjheggyel állítható zoom karral pedig, könnyen elkészíthető a tökéletes selfie.

Ossza meg fotóit és MP4 formátumú videóit telefonnal, táblagéppel vagy akár a TV készülékén keresztül egyszerűen. A beépített NFC és Wi-Fi által gyorsan kapcsolódhat Andorid és iOS rendszerekhez is. Egy érintéssel aktiválhatja a Smart Remote Control-t, mely lehetővé teszi, hogy akár okostelefonról, akár táblagépről irányítva készítse el álló- illetve mozgóképeit.

Az új kiegészítők között megtalálható a LCS-EBD tok – mely három különböző színben elérhető – és a kompakt, könnyen hordozható RM-SPR1 távirányító, amely kiválóan használható rázkódásmentes, fotóállvánnyal készített selfiekhez.

A készülék értékesítése Magyarországon 2014. szeptember végétől várható.