- Kultúra

Nemzetközi fotókiállítás a globális felmelegedés hatásairól

A globális felmelegedés változatos hatásait bemutató nemzetközi fotókiállítás nyílik szerdán Győrben a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán.

A külföldi alkotók fotói a világ különleges természeti szépségeit tárják az érdeklődők elé Kanadától Tanzániáig, Grönlandtól Peruig, és képet adnak azokról a kedvezőtlen folyamatokról, amelyeket az éghajlatváltozás generál – mondta a kiállítást rendező Reflex Környezetvédelmi Egyesület programvezetője az MTI-nek.

A külföldi alkotók színes fotói megörökítik az erdőirtást a perui Andokban, az elsivatagosodás egyértelmű jeleit Mexikóban, a pusztító bozóttüzeket Dél-Afrikában, az esővízgyűjtést Malin – sorolta Lajtmann Csaba. Fotók őrzik a grönlandi Helheim-gleccser eltűnő olvadékvizét és Tanzánia múló szépségét, a Kilimandzsáró havát, amely Ernest Hemingwayt is foglyul ejtette – idézte fel a programvezető.

A különleges fotóanyagot a Reflex szlovákiai partnerszervezete állította össze. A magyarországi kiállítás-sorozat első helyszíne Győr, ahol január 4-ig látható a tárlat. A vándorkiállítást a tervek szerint jövőre Nyíregyházán és Veszprémben is bemutatják.

forrás MTI