- Kultúra

Mobillal készült fotókkal is lehet nevezni a Sony World Photography Awardsra

A World Photography Organisation ma új kategóriát hirdetett meg a mobil fotográfia előtt tisztelegve a 2015-ös Sony World Photography Awards keretein belül.

A mobiltelefonokban található legújabb kameratechnológia jelentősen megkönnyíti a fotósok dolgát. A pillanatok szinte bármely körülmény között és bárhol megörökíthetővé váltak bárki számára. A telefonok könnyű elérhetősége lehetővé teszi, hogy vizuálisan dokumentáljuk mindennapjainkat. A 2015-ös Sony World Photography Awards felismerte ezt az új kreatív szabadságot, valamint hogy a mobil fotózás újraértelmezte a fotósok körében a művészetük megközelítését.  Éppen ezért idén létrehozta a mobil fotográfia kategóriát.

A pályázaton részt venni kívánó fotósoknak mától csupán egy hónapjuk van, hogy nevezzék a legjobb képüket, amely megfelel az alábbi témaleírásnak: „Azt kapod vissza az élettől, amit beleteszel. Lépj túl az egyértelmű valóságon, és fedezd fel a Téged körülvevő inspirációt. A telefonod használatával egy új látószögből közelítheted meg a világ rendkívüli adottságait”.

A nevezés díjtalan a www.worldphoto.org oldalon, és a február 27-i zárónapig be kell fejezni.

A 20 legjobb képet egy öttagú zsűri választja ki:

·    Anna Dickson, Fényképészet Igazgató, Huffington Post, US
·    Chris Hudson, Művészeti Szerkesztő, National Geographic Traveller, UK
·    Anthony Lepinay, Fotós és Kreatív Igazgató, Franciaország
·    Alvin Soon, Társszerkesztő, HWM és HardwareZone.com, Szingapúr
·    Evgeny Tchebotarev, Fényképészet Főszerkesztő és Társalapító, 500px, Kanada

A szűkített lista a World Photography Organisation weboldalán hirdetik ki, www.worldphoto.org, és az egyetlen nyertes nyílt szavazás útján kerül kiválasztásra. A képekre március 10. és 17. között lehet szavazni a weboldalon.

A közönség kedvenc képének fotósa részt vehet Londonba a Sony World Photography Awards díjátadó gálán április 23-án. A nyereménye egy Sony Mobile termékekből álló ajándékcsomag, amely tartalmaz Xperia™ okostelefont és tabletet.