- Vásárlás

Mesterremek a Nikontól: AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

A Nikon ma bejelentette az új AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G objektívet. A kiemelkedő minőségű, FX-formátumú fix objektív kitágítja a képminőség határait.

A design koncepciója a legendás Nikon Noct-NIKKOR objektív előtt tiszteleg, míg a vadonatúj optikai felépítés döbbenetes képélességet, kontrasztot és felbontást eredményez. Kiemelkedő felbontása, csodálatos elmosódása (bokeh) és verhetetlen széles rekeszes teljesítménye révén ez az objektív a megfelelő eszköz azok számára, akik a gyenge fényes fotózás nagy kihívásokat jelentő területén szeretnének sikereket elérni, vagy akik egy igazán egyedi karakterisztikájú objektívet keresnek.

Modern legenda

Az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G a Nikon híres Noct-NIKKOR objektívjének előnyeit ülteti át a mai nagy felbontású fényképezésbe. Az objektív fejlesztése során, a Nikon közreműködő tervezőinek összehangolt erőfeszítésével sikerült jelentősen javítani az élességet, a kontrasztot és a felbontást, emellett csökkent a pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogás és csodálatosan sima lett az elmosódás. Az eredmény: egy egyedi objektív, amely kivételes esztétikai vezérlést tesz lehetővé. Használatával a fotósok a kreatív kifejezés széles tárházából válogatva, igazán egyedi képeket hozhatnak létre.

Rajzolás fénnyel

Az igényes fotósok elvárásainak megfelelően tervezett AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G kivételes felbontásának köszönhetően a felvétel minden részlete élethűen, nagy felbontásban kerül rögzítésre. A téma a legszélesebb, f/1,4 rekesszel készült fényképeken is éles lesz. Még a távoli témákról, illetve gyenge fényben készített képek esetében is a rekesz szűkítése nélkül érhető el nagy kontraszt. A pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogás minimális. Ennek köszönhetően az ilyen fényforrások, például utcai lámpák, szép, kerek fénypontokként látszanak a felvételen, még a kép szélén is, ami páratlan minőségű éjszakai látképek készítését teszi lehetővé. Annak ellenére, hogy az objektív nagy rekeszű, a kép szélein jelentkező fényveszteség hatékony szabályozásával sikerült elérni, hogy a fényerő a teljes képterületen megmarad, még maximális rekesz és végtelenre állított élesség használatakor is.

Lenyűgöző elmosódás

Az egyedi optikai kialakításnak köszönhetően az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G csodálatos elmosódással és még jobb mélységérzettel rendelkező képeket rögzít. Mivel az elmosódás intenzitása a kiemelt élességponttól való távolság növekedtével egyenletesen változik, nem jelentkeznek a felvételen durva élek. Ezenfelül az elmosódás finom átmenete az élességponttól a háttér felé lenyűgöző mélységérzetet ad a képnek. Azzal, hogy a felbontást és az elmosódást a kép különböző síkjai (az előtér, a fókuszsík és a háttér) között egyaránt megmérték, a Nikon mérnökeinek sikerült létrehozni a felbontás és az objektív-torzítás tökéletes egyensúlyát; ennek köszönhető az a „háromdimenziós” megjelenés, ami a hagyományos MTF-görbékkel nem mérhető. Mindezek az előnyök videók esetében is érvényesíthetők: az élesség mozgatásakor az elmosódás rendkívül simán alakul át, így egyedi hangulatú jelenetek rögzíthetők.

A híres NIKKOR minőség

A Nikon Nanokristály bevonatának erős tükröződésgátló hatása van a teljes látható fénytartományban, amivel hatékonyan csökkenti a szellemképeket és a tükröződéseket, egyúttal növeli a képek tisztaságát és kontrasztját. A három lencsetag egymáshoz rögzítését alkalmazó technológia egyszerre kínál optikai tisztaságot és kevesebb tükröződést, az elülső objektívelem pedig mélyen az objektív vázában található, ami még tovább csökkenti a szellemképeket és a tükröződéseket ellenfényes helyzetekben. A Nikon Silent Wave Motor (SWM) sima, csendes és gyors automatikus élességállítást biztosít.

Az objektívhez saját objektív fényellenző és puha objektívtok is tartozik.