- Üzlet

Magyarországon alacsony szintet ér el a mobilinternet-használat

Az Internetet.hu elemzése szerint Magyarországon rendkívül alacsony azon háztartások száma, amelyek mobilinternettel rendelkeznek.

A távközlési összehasonlító portál ismerteti, hogy míg az Európai Unió tagállamaiban a lakosság 52 százaléka használ mobilinternetet, addig Magyarországon ez a szám Romániához hasonlóan 32 százalék.
Elemzésük szerint a tagországok közül a magyarnál alacsonyabb a mobilinternet-használat Portugáliában (23 százalék), Bulgáriában (24 százalék) és Görögországban (29 százalék).
A magyar háztartások még mindig az olcsóbb kábeles internethasználatot részesítik előnyben. A legtöbb uniós tagállamban a kábeles szolgáltatást használó háztartások aránya 20-30 százalék körül mozog, Magyarországon viszont három háztartásból kettő kábeles hálózatot használ – olvasható a közleményben.
Az EU tagállamaiban 2011 óta átlagosan 16 százalékkal nőtt a mobilinternettel rendelkező háztartások száma, Magyarországon viszont lassabb a tempó, a három évvel ezelőtti adatokhoz képest Lettországhoz és Észtországhoz hasonlóan csupán 6 százalék a különbség – hívja fel a figyelmet az internetes portál.
Az egyéni adatokat figyelembe véve a magyar fogyasztók csupán 23 százalékának internetelérése mobiltelefonján. Így Magyarország Bulgáriával osztozik az utolsó helyen, igaz, míg Bulgáriában tavalyhoz képest 3 százalékkal nőtt az arány, addig Magyarországon 8 százalékkal csökkent – ismerteti közleményében az Internetet.hu.