haz
- Otthon

Épületenergetikai tanácsadás

Néhány rövid gondolat arról, hogy miért érdemes igénybe venni e szolgáltatást meglévő épület felújítása, illetve új épület építése előtt.

Azelőtt, hogy új épület kivitelezésébe kezdene, vagy ha meglévő otthona felújítását fontolgatná, érdemes jól átgondolni az esztétikum és funkcionalitás mellett az épület meglévő és leendő energetikai jellemzőit.

Energetikai tanácsadásunk összefoglalja a még csak terveken létező vagy meglévő épülete energetikai állapotát, felsorolja a reálisan megvalósítható kivitelezési munkákat, munkanemenként bekerülési költségeket kalkulálunk, a megtakarítás összegét és a megtérülési időt szemléltetjük. Mindezeken túl az egyre jobban elterjedő megújuló energiák alkalmazásának lehetőségeit is felvázoljuk.

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya is nagy hangsúlyt fektet az energetikai beruházások támogatására, mellyel a nemzetközileg egyre inkább dráguló energiától való függőségünket is mérsékelhetjük. Időről-időre megjelennek energetikai pályázatok, melyek optimális kihasználásához szakmai támogatást nyújtunk.

Új építésnél (lehetőleg még a tervezés korai fázisában) az építtetőnek, tervezőnek, kivitelezőnek tudunk tanácsot adni, hogy a legkorszerűbb megoldásokkal a legjobb megtérülési időt tudják elérni.

A tanácsadás első lépéseként helyszíni szemlét tartunk, ahol beazonosítjuk és rögzítjük az épületszerkezet és gépészeti rendszerek  aktuális műszaki állapotát. Megvizsgáljuk a falazatok minőségét, a nyílászárók állapotát, feltárjuk az esetleges hőhídakat.

Korszerű energetikai tervező és ellenőrző programokkal a beruházás minden lépése előre felvázolható, így könnyen kalkulálható bekerülési költségekkel számolhatunk a tervezés fázisában. A számtalan korszerűsítési variáció közül egy előzetes megtérülés számítással az ügyféllel közösen kiválasztjuk a legkedvezőbb megoldást.