- Vásárlás

EOS C500: Megjelent a Canon 4K mozifilmes kamerája

A fejlesztés 2012 áprilisában történt bejelentése után a Canon ma megerősítette az EOS C500 európai megjelenését: egy új digitális filmes kameráról van szó, amely 4K felbontású (4096 x 2160 pixeles) videofelvétel készítésére képes. A mozgófilmes és nagyfelbontású digitális produkciós ágazat számára készült EOS C500 lehetőséget ad arra, hogy a 4K felbontású képek RAW adatokként kerüljenek rögzítésre egy külső eszközön.

Canon EOS C500

A kamera tömörítetlen 4K kimenete remekül kihasználhatóvá teszi a Canon 4K felbontáshoz készült, egyre növekvő számú objektívjének lehetőségeit, míg a Cinema Lock funkcióval bővített EF foglalat megkönnyíti az operatőrök számára az objektívek cseréjét a felvételek során.

A tömörítetlen 4K-s felvételek mellett az EOS500 12 vagy 10 bites RGB 4:4:4-es kimeneti jelet is leadhat 2K (2048 x 1080 pixeles) felbontással, vagy Full HD off-board (külső) rögzítéssel, pazar színeket eredményezve és nagyfokú kompatibilitással segítve az olyan képfeldolgozási eljárásokat, mint a chroma key (bluebox, greenbox) pozicionálás. A kamera 4K és 2K módban is támogatja az akár 120p-s képfrekvenciát is, még nagyobb teret engedve ezzel a kreativitásnak a nagysebességű (lassított) videofelvételek esetében. A Canon Log Gamma használata pedig gondoskodik a profi filmesek által megkövetelt kiváló videoképminőségről és széles expozíciós tartományról.

Az EOS C300-zal megegyező fejlett platformra épülő EOS C500 kivételes teljesítményt, remek hordozhatóságot és fantasztikus bővíthetőséget kínál. A PL foglalatos változattal a szabványos objektívek használhatók, az EF foglalatos változat pedig az első olyan Cinema EOS kamera, amelyet egy módosított, Cinema Lock funkciót is biztosító EF foglalattal szereltek fel. A felhasználói visszajelzések alapján tervezett Cinema Lock EF foglalat leegyszerűsíti az objektívcserét a felvétel közben. Ahelyett, hogy az objektívet a felhasználónak kellene becsavarnia, az új foglalat maga rögzíti a helyükre azokat – így kényelmesebben használható a műtermi és a külső felvételeknél is.