- Vásárlás

Capture NX-D: ingyenes RAW képfeldolgozó szoftver a Nikontól

A Nikon bejelentette a Capture NX-D nevű, RAW formátumú képekhez szánt új feldolgozó és szerkesztő szoftverének hivatalos verzióját. A Capture NX-D ingyenesen letölthető a http://nikonimglib.com/ncnxd/ címen.

A Capture NX-D mostantól a Nikon D810 D-SLR fényképezőgéppel rögzített RAW képeket is kezelni tudja. Ezenkívül helyet kapott benne a Picture Control Utility 2 segédprogram is, amely megkönnyíti az egyéni Picture Control megoldások elkészítését. Ez az alkalmazás a Capture NX-D-ből indítható, lehetővé téve a két alkalmazás összehangolt működését a Nikon D810 és a korábbi Nikon fényképezőgépek által készített képek feldolgozására és szerkesztésére.

A Nikon számos megkeresésre reagálva továbbfejlesztette a szoftvert, aminek köszönhetően javult a képfeldolgozás és a szoftver működése. Ennek részeként automatikus retusáló ecsettel is bővült a program. Ezenkívül a Nikon további fejlesztéseket fog végrehajtani, új funkciókkal gazdagítva az alkalmazást, és biztosítva a kompatibilitást a jövőbeni fényképezőgépekkel.

Elsődleges funkciók

Ÿ Natív feldolgozású RAW képek feldolgozására terveztük, ami által a legjobb minőséget érheti el a Nikon fényképezőgépekkel.
Ÿ Támogatja a JPEG és a TIFF képek egyszerű szerkesztését.
Ÿ Nagy monitoron és több monitoron könnyen használható lebegő paletták.
Ÿ Különféle megjelenítési módok: több kép összehasonlítása, a szerkesztés előtti és utáni képek összevetése.
Ÿ Kiegészítő fájlformátum bevezetése, amely külön fájlba rögzíti és menti a szerkesztési információkat.