- Vásárlás

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM és EF 40mm f/2,8 STM

Két új, könnyű kompakt objektívet mutatott be ma a Canon – az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM és EF 40mm f/2.8 STM modelleket. A számos új funkciót, például Film módban folyamatos autofókuszt kínáló két modell kiemelkedő képminőséget és még nagyobb rugalmasságot biztosít az amatőr és professzionális fényképészek és operatőrök számára egyaránt, álló- és mozgóképekhez, gyakorlatilag bármilyen témához.

Gyors, pontos autofókusz operatőrök és fényképészek számára

Azon túl, hogy állóképek készítése közben teljes körű kézi élességállítást tesz lehetővé, az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM és EF 40mm f/2.8 STM igen vonzó a filmkészítők számára is, hiszen pontosabban fókuszálhatnak felvétel közben. Az új EOS 650D tökéletes társobjektívjeként mindkét modell új léptetőmotor-technológiát (STM) alkalmaz, amely a mozgó tárgyak filmezése közben gyors, folyamatos fókuszálást tesz lehetővé – így a videofelvételek minden eddiginél simábbak és élesebbek lehetnek.

A nagy sebességű, nagy pontosságú, továbbfejlesztett AF-működést kínáló két új objektívvel egyszerűbben készíthetők spontán felvételek, kivételes részletességgel és tisztasággal. Ez különösen hasznos dokumentumfilmek, gyors akciók, vagy úti felvételek készítése során. A 0,39 illetve 0,3 m minimális fókusztávolságú EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM és EF 40mm f/2.8 STM használatával még közelebb lehet menni az akcióhoz, ugyanakkor tökéletesen élesen lehet tartani a témát.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM – sokoldalú, nagy teljesítményű zoom

A 18–135 mm fókusztávolságot kínáló EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM úgy készült, hogy a fotósok egy kompakt, sokoldalú zoom objektívet használhassanak sokféle témához, az arcképektől kezdve a tájképeken át az akciófelvételekig. Az alacsony zársebességnél is kiváló minőségű képeket készítő EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM egy intelligens optikai képstabilizátort (IS) használ, amely 4 lépésnyi előnyt kínál az IS nélküli modellekhez képest. Az objektív ezen kívül azt is észleli, hogy az operatőr normál felvételt készít vagy úsztat, és a legmegfelelőbb IS-módot választja a lehető legjobb kép készítéséhez. Filmek felvételekor automatikusan bekapcsol a Dynamic IS (dinamikus képstabilizátor) funkció és kompenzálja az operatőr mozgásából eredő rázkódásokat – az eredmény pedig sima, stabil felvétel.

A finoman elmosott hátterekhez (álló- és mozgóképeknél egyaránt) az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM kis mélységélesség mellett egy körkörös rekeszt használ elektromágneses írisszel (Electro Magnetic Diaphragm, EMD), amellyel igen pontosan szabályozhatók a rekeszbeállítások. A teljes zoomtartományban a kiváló képminőséget segíti a négy lencsetagcsoport is, amelyek közül az egyik különlegesen alacsony diszperziójú (Ultra-low Dispersion, UD), egy pedig precíziósan öntött optikai (Precision Molded Optics, PMo) elem a kromatikus aberráció kiküszöbölésére. A Canon optimalizált Super spectra bevonatai az egyes lencsetagokon csökkentik a szellemképesedést és a csillanásokat, biztosítva, hogy a képeken a lehető legkevesebb utófeldolgozást kelljen végezni.

EF 40mm f/2.8 STM – szuperlapos, kiváló képminőségű

Az EF 40mm f/2.8 STM a Canon első EF „pancake” objektívje. Fix, 40 mm-es fókusztávolsága és nagy, f/2,8 rekesze ideális eszközzé teszi mindazok számára, akik sokoldalú, kompakt és könnyű objektívet keresnek portré-, riport-, úti és tájképfotózáshoz. A hétlamellás, kör alakú rekesz precíziós vezérléséről az EMD technológia gondoskodik, amivel gyönyörű bokeh effektusok érhetők el; az aszférikus Super spectra bevonatú objektív garantálja az optimális képminőséget a lencse közepétől a széléig végig, így lenyűgöző felvételek készíthetők szinte minden témáról. 

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM – a legfontosabb jellemzők

·         Sokoldalú 18-135 mm-es fókusztartomány – utazáshoz tökéletes
·         Sima, csendes, léptetőmotoros (STM) fókuszálás filmek készítésekor is a kompatibilis fényképezőgépekkel
·         Dinamikus képstabilizátor a rázkódásmentes filmek rögzítéséhez
·         Gyors autofókusz a kézi felülbírálás lehetőségével bármikor
·         0,39 m minimális fókusztávolság

 

EF 40mm f/2.8 STM – a legfontosabb jellemzők

·         Jól hordozható, lapos „pancake” kialakítás
·         Sima, csendes, léptetőmotoros (STM) fókuszálás filmek készítésekor is a kompatibilis fényképezőgépekkel
·         Gyors f/2,8 maximális rekesz alacsony megvilágítású felvételekhez
·         Közeli fókusz, 0,3 m
·         Gyors, csendes AF tűéles felvételekhez
·         Kiváló képminőség az egész képkockán