- Vásárlás

Camileo X450: új, kompakt, Full HD videokamera a Toshibától

A Toshiba bejelentette legújabb kézi kamkorderét, a Camileo X450-et, amely az X sorozat többi tagjához hasonlóan Full HD felbontással rendelkezik, és az egyszerű, azonnali filmezéshez készült, valamint a kreatív felhasználók számára gyártott, félprofi eszközök közötti űrt tölti ki.

Toshiba Camileo X450

Az új kamkorder számos továbbfejlesztett funkciója révén még jobb minőségű házi videofelvétel készíthető. A legkisebb részleteket 23x-os optikai és 30x-os advanced zoom segítségével örökíthetjük meg. A 8 MP-es BSI érzékelőnek köszönhetően a filmezés kedvezőtlen fényviszonyok mellett sem nagy kihívás többé. A kézi felvételek gyakori velejárója az elmosódás, melyet az X450 esetében beépített elektronikus képstabilizátor (EIS) csökkent. A Camileo X450 hazánkban 2013 harmadik negyedévében kerül forgalomba.

A lelkes filmkészítők támogatása

A Camileo X450-et a képminőséget javító funkciókon túl – a lelkes filmkészítők munkáját megkönnyítendő – számos további, ötletes videók készítésére használható funkcióval is ellátták. Az arckövetés funkcióval például a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a filmezett emberek a képen mindig láthatóak és élesek lesznek. A beépített szoftver lehetővé teszi továbbá állóképek rögzítését videofelvétel közben is. A kamerával ezen kívül time-lapse videók is készíthetők. A nagy méretű, 7,62 cm-es (3 hüvelykes) érintőkijelzőn nehézség nélkül, útközben is megtekinthetők a korábban rögzített felvételek. Az intuitív menürendszer kezelése egyszerű, a beépített Cut’n’Save eszköz segítségével pedig a felvett videó azonnal szerkeszthető is. A mini-USB és mini-HDMI portok segítségével a kamera nagy kijelzőhöz vagy a szerkesztési munkák elvégzéséhez számítógéphez is csatlakoztatható. A szükséges kábeleket és tokot a csomag tartalmazza.