- Kultúra

A világ legjobb fotói a Mika Tivadarban

Az utolsó állomásához érkezett a Sony World Photography Awards 2012 díjnyertes képeiből rendezett vándorkiállítás a budapesti romkocsmákban. A fél évig tartó fotókiállítás záró helyszíne a Kazinczy utcában található Mika Tivadar Mulató, ahol egész márciusban megtekinthetők az egyméteres fotóvásznakra nyomtatott világhírű alkotások.

Gárdi Balázs fotója az Emberek kategóriában

Az amatőr és professzionális fotósverseny-sorozat fényképeiből rendezett vándorkiállítás célja, hogy becsempéssze a művészetet a mindennapokba, és ösztönözze a fiatalokat egyéni látásmódjuk kifejezésére. A kezdeményezéshez a Kazinczy utca 47. szám alatt található Mika Tivadar Mulató is csatlakozott, ahol az egyméteres fotóvásznakra nyomtatott díjnyertes alkotások egy hónapon keresztül lesznek kiállítva. A vándorkiállítás korábbi helyszínei az Instant, a Szimpla kert, a Filter, a Kuplung és a Fogásház voltak.

A 20 millió forint összdíjazású verseny Amatőr és Ifjúsági kategóriáinak nyerteseit március 19-én, a Professzionális kategória győztesét pedig április 25-én hirdetik ki.

A teljes cikk a kultography.hu oldalon olvasható.