- Kultúra

Sony World Photo Awards kiállítás a Szimpla Kertben

A Sony World Photo Awards 2012 díjnyertes képeiből rendezett vándorkiállítás új helyszínnel folytatja fél éves körútját a budapesti romkocsmákban. Az Instant után a kiállítás második állomása a Szimpla Kert, ahol egész októberben megtekinthetőek az egyméteres fotóvászonokra kinyomtatott képek.

In-Between AnaGregoric

A világméretű amatőr és professzionális fotósverseny-sorozat, a Sony World Photography Awards (SWPA) fényképeiből rendezett kiállítás célja, hogy becsempéssze a művészetet a mindennapokba, és ösztönözze a fiatalokat egyéni látásmódjuk kifejezésére.

A fél évig tartó vándorkiállítás új helyszíne a Kazinczy utcában található Szimpla Kert, ahol az egyméteres fotóvászonokra nyomtatott alkotások egy hónapon keresztül díszítik majd a galéria terem falait.

A Sony World Photo Awards hatéves történetének során 179 országból több mint 430 ezer fényképet neveztek be, amely kiválóan mutatja az esemény világraszóló méreteit. Az ingyenes nyílt verseny kortól, tapasztalattól, helyszíntől független, így kiváló világméretű kommunikációs felületet biztosít az eseményben részt vevők számára. A 2013-as évi nevezés jelenleg is zajlik, a pályázatokat 2013. január 4-ig várják a szervezők.

További információ a Sony World Photogarphy Awardsról a www.worldphoto.org található.

upupa Giovanni Frescura

 

Marriage Piotr Stasiuk