furdoszoba
- Otthon

Mi a jó fürdőszoba titka?

Egy elegáns és tiszta hangulatú fürdőszoba titka abban rejlik, hogy a legtöbb dolgot el kell rejteni a szem elől, de úgy, hogy szükség esetén minden kéznél legyen.

A törülközőket, de legalább a használatban lévőket, mindenképpen érdemes a fürdőszobában tárolni. A tisztákat egy rejtett vagy kellemes látványú szekrényben, a használatban lévőket pedig a kádhoz vagy zuhanyzóhoz közel, elérhető távolságban, de úgy, hogy a víz ne érje őket. Nagyon ötletes megoldás a falra szerelhető törölköző tartására alkalmas kivitelű fűtőtest is, azonban itt nagyon lényeges, hogy bevonata tartós legyen, mert a víztől elkezdhet korrodálni vagy rozsdásodni. Ennek a másik nagy előnye az állandóan száraz és télen kellemesen meleg törülköző is.

A mosdó kialakításánál nem a mosdó óriási mérete a lényeg. Inkább válasszunk kisebb, finomabb vonalvezetésűt, mert ez kevesebbet vesz el a térből. A mosdó szélét igyekezzünk üresen tartani, jobb megoldás a falba süllyesztett, vagy vízszintes vonalvezetésű külön tárolók vásárlása, mert ezzel sokkal rendezettebb, praktikusabb hatást tudunk elérni. A mosdó alatti tér alkalmas egy kisszekrény beszerelésére. Kis fürdőszobákban érdemes lábakkal rendelkezőket választani, vagy készíttetni, mert a lábak között, alatt megmarad az egységes padlófelület, így optikailag nem csökken a tér.

furdoszoba

A fürdőszobák legsarkalatosabb pontja a megfelelő színek és burkolattípusok alkalmazása. A hideg és fényes felületek fényvisszaverő képességükkel növeli a térérzetünket. Nagyon divatos mostanában a mozaiklapok használata, de ezt inkább kisebb felületek kiemelésére javasolnám, emellett nagyon jó térnövelő hatásúak a nagyobb burkolólapok is.