- Vásárlás

Itt a Sony RX1 lánytestvére: RX1R

Bár a többszörösen díjazott elődjének, a Cyber-shot RX1-nek a méreteit és súlyát örökölte, az RX1R még több előnnyel szolgál a fotósok számára.

Sony Cyber-shot DSC-RX1

Hasonlóan más DSLR fényképezőgépekhez, az eredeti Cyber-shot RX1 szenzora előtt egy optikai szűrő (OLPF) található a nem kívánt fényhatások visszafogására. Az RX1R egyik legfőbb újítása az, hogy a részletek hibátlan rögzítését ezen szűrő levételével valósítja meg elmosódás nélkül. Az OLPF eltávolításának kompenzálására a kamera adatfeldolgozó funkcióit úgy optimalizálták a készítők, hogy a képélesség az objektív és a szenzorok teljesítményének romlása nélkül maradjon meg.

Bár elődjének méreteit és súlyát örökölte, az RX1R még több előnnyel szolgál a fotósok számára azzal, hogy új szintre emeli a természetes és részletgazdag képminőség fogalmát. A TRILUMINOS™ Colour technológiával kompatibilis fényképezőgép felvételeit még gazdagabb és természetesebb színvilággal adja vissza a legújabb BRAVIA televíziók TRILUMINOS™ képernyője. A tökéletes audiovizuális felvételek készítéséhez egy sztereó mikrofon is csatlakoztatható, ami a full HD kép- és hanganyagok még tisztább rögzítését teszi lehetővé.

A 2012 szeptemberében bemutatott Cyber-shot DSC-RX1 a világ első rögzített fókusztávolságú objektívvel rendelkező fényképezőgépe egy 35 mm-es full frame 24,3 megapixeles szenzorral. Több nívós európai díj között a TIPA (Technical Image Press Association) 2013-as „Legjobb Analóg Kamerának” járó elismerését is bezsebelte.

A Cyber-shot™ RX1R full frame kompakt fényképezőgép elérhető lesz Európa-szerte 2013 augusztusától.