Energetikai tanúsítvány készítés

Épületek energetikai tanúsításával foglalkozunk, amennyiben tanúsítót keres, jó helyen jár! A témával kapcsolatban minden fontos információt megtalál az oldalon.

Miért érdemes energiatanúsítványt készíttetni?

Használt gépjármű vásárlásnál biztosan figyelünk arra, hogy mennyi az autó fogyasztása és milyen a műszaki állapota. Az épület energiaköltsége többszöröse a gépkocsi fenntartási költségéhez képest. Érdemes az energiatanúsítványt (vagy más néven lakás zöldkártyát) elkészíttetni, mert a döntésünk előtt fontos információkhoz juthatunk. Megtudjuk, hogy milyen energia költségekre kell számítanunk, illetve a szakember javaslata rávilágít, hogy milyen korszerűsítési munkálatokban lenne célszerű gondolkodnunk.

Energetikai tanúsítvány készítés

Mire jó az energetikai tanúsítvány?

Az enregiatanúsítvány elsődleges szerepe, hogy bemutassa milyen energetikai minőségi osztályba tartozik az ingatlanunk. Az érvényben lévő magyar követelményértékek szerint új építésű ingatlanoknak minimum “C” besorolást kell elérniük. Az aktuális EU irányelv szerint a jövőben A+ és A minőségű ingatlanok építése lenne kívánatos. A cél világos: energiatakarékosság, az ingatlanok fenntartásának gazdaságosabbá tétele.

Energetikai tanúsítvány

Ha velünk készítteti el energiatanúsítványát…

  • gyors, rugalmas ügyintézésre számíthat
  • olyan mérnök kollégával fog találkozni, aki több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik
  • energiatanúsítványa mellé CAD szoftverrel készített alaprajzot is kap, mely segít a lakás értékesítésében
  • határidőket és jogszabályokat pontosan betartjuk
  • akár 24 órán belül is elkészítjük energetikai tanúsítvány dokumentációját, ha a szükséges dokumentumok rendelkezésre állnak