- Kultúra

„Munkavállalók ma” fotópályázat

A LIGA Szakszervezetek fotópályázatot hirdet, amelynek célja a munkavállalók életének munkakörnyezetben való bemutatása. A pályázni két kategóriában lehet. A „szociofotó” kategóriában a pályaművek az ember és munkája közötti kapcsolatra kérdezzenek rá, az „együtt” kategóriában a munkavállalók egymás közötti kapcsolatait ábrázolják.

Pályázati feltételek:

A Pályázaton részt vehet minden amatőr és hivatásos fotográfus. Pályázni alkotónként maximum 3 képpel lehet, amelyeknek szerzői jogával alanyi jogon, korlátozás nélkül rendelkezik a Pályázó (A maximum 6 képből álló fotósorozat egy képnek számít).

A pályázók saját készítésű, máshol meg nem jelent képekkel indulhatnak, amelyeket címmel ellátva, digitálisan kell beküldeni legalább 1024×786 méretben, 300dpi felbontásban.

A Pályázóknak nevezési díjat nem kell fizetni.

A pályázat kiírója a beérkezett képeket és a Pályázó adatait harmadik félnek nem adja át. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett képeket a honlapján, tájékoztató kiadványaiban és Facebook oldalán nyilvánosságra hozza, illetve azokat papír alapon, kiállítás keretében bemutassa.

A Pályázaton való részvétel feltétele, hogy a Pályázó elfogadja a nevezési és részvételi feltételeket.

A pályadíj mindkét kategória első helyezettje számára 50 000 forint, a második díj 30 000 forint, a harmadik díj 20 000 forint. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a díjakat megossza.

Technikai feltételek:

A kép felbontása legalább 300dpi, formátuma JPG. A megadott méret egyaránt vonatkozik a digitálisan, illetve az analóg módon készített, majd digitalizált képekre! A pályázati képeknél utómunkák megengedettek, ez azonban kizárólag a részletek és effektusok manipulálását foglalhatja magába, ugyanakkor fantáziakép nem pályázhat.

Egyéb kikötések:

A Pályázó a regisztrációval és a kép beküldésével elfogadja azon feltételeket, miszerint a pályázaton csak saját és első felhasználásúnak minősülő fotóval vesz részt. A Pályázaton való indulással szerzői jogdíj őket a Pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban a Pályázat kiíróitól és a Pályázat támogatóitól nem illeti meg.

A Pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a Pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A Pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t be kell mutatnia. A Pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a Zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, akkor a Pályázat kiíróinak joguk van a kérdéses kép azonnali kizárására. A Pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez, nevének és a képek címének valamint a hozzájuk tartozó leírásnak a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

A Zsűri tagjai és hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot.

Határidő: A pályázatokat 2012. december 12-ig kell elektronikusan eljuttatni a fotopalyazat@liganet.hu címre. Fontos, hogy a nyerteseket azon az e-mail címen értesítjük, amelyről a pályaműve(ke)t küldte!