fürdőszoba
- Otthon

Lágy ívek a fürdőszobákban

Egy új, kisebb méretű fürdőszoba megtervezésekor, ha megtehetjük, használjuk ki a manapság piacon lévő divatos szaniterek látványos előnyeit. Az ilyen designelemek egy egyszerű, könnyed fürdőszoba hangulatát is feldobják. Senki sem szereti, ha a fürdőkád vonalai nem követik a test vonalait, ha a vizes zuhanyfüggöny hozzátapad az ember testéhez fürdés közben…

Az ilyen problémákat egyszerűen ki lehet küszöbölni egy formatervezettebb, íves oldalú fürdőkáddal, melynek helyigénye alig nagyobb egy kicsivel, mint egy sima egyenes vonalvezetésűé. Az ilyen fürdőkádaknak létezik olyan típusa is, amelyiknek az íves része zuhanykabinként is megállja a helyét, így egyben két funkciót kaphatunk. Az ilyen zuhanykabinos megoldásoknál lényeges, hogy a zuhanyrészen legyen valami vízfogó is.

Sok helyen látni már üveg vagy műanyag takarófelülettel ellátott zuhany-kádakat is. Ezek ára természetesen jóval magasabb egy sima kádnál, de a helyspórolás és a két funkció sokszor megéri ezt a plusz kiadást. Az ilyen íves formájú kádakhoz érdemes íves wc-t és mosdót választani, mert így sokkal lágyabb hatást érhetünk el.

A könnyed hatást tovább növelhetjük nagyobb burkolólapokkal, mivel ezek kevésbé szabdalják fel a felületet, hiszen nincsen apró darabokra „törve”. Sokat javíthatunk az összhatáson némi csillogó fényes hatású burkolóanyaggal is.