Ingatlan Értékbecslés

Energiatanúsítvány mellett ingatlan értékbecsléssel is foglalkozunk, mely tevékenységet kiemelt partnercégünkkel az Korona Ingatlan Kft.-vel már 2008 óta gyakorlunk. Lakóingatlanok, ipari ingatlanok, kereskedelmi- és mezőgazdasági ingatlanok értékbecsléséből egyaránt számos referenciával rendelkezünk. Állandó megbízás keretében szerződéses viszonyban állunk az OTP Jelzálogbank Zrt., valamint az ERSTE Bank Hungary Zrt.-vel.

Hogyan függ össze az ingatlan értékbecslés és az energetikai tanúsítvány?

Könnyű belátni, hogy az energetikai minőség az ingatlan forgalmi értékének egy  módosító tényezőjévé fog válni. Az energiatanúsítvány megjelenése előtt az ingatlanok energiafogyasztása a vásárolni szándékozó, de laikus emberek szeme előtt rejtve maradt. Azután, hogy már az ingatlanok kínálati hirdetésében is kötelező lesz feltűntetni az energetikai minőséget, könnyebb lesz összehasonlítani két hasonló paraméterű lakás v. családi ház energiaszükségletét, így vásárláskor megalapozottabb döntés hozható.

Az ingatlan forgalmi értékének meghatározásnál a jövőben szükségszerűen figyelembe kell venni az energetikai tanúsítványt, hiszen a kereslet is a jobb besorolású, alacsonyabb fenntartási költségekkel “üzemeltethető” ingatlanok felé fog eltolódni.

Amennyiben lakása értékesítésén gondolkodik, de nincs tisztában az adott szegmensben pillanatnyilag elérhető kínálati és adásvételi árszínvonallal, akkor komplex szolgáltatásunk keretében egyszerre is megrendelheti az értékbecslést és az energiatanúsítványt. A dokumentumok mellé megkapja az ingatlana pontos műszaki alaprajzát, mely a hírdetés során lehet a segítségére.

Milyen iratokra van szükség a szakvélemény elkészítéséhez?

  • Tulajdoni lap
  • Hivatalos térképmásolat (családi házas ingatlan esetén)

A fentieken túlmenően szükségünk lehet még haszálatbavételi- ill. fennmaradási engedélyre, társasházi alapító okiratra, címigazoló dokumentmra, használati-, bérleti szerződésre, stb…

Az értékbecslés szolgáltatásunk díjairól itt tájékozódhat.

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot vagy töltse ki megrendelő és információ kérő űrlapunkat, rövidesen pontos árajánlatot küldünk Önnek!