lakas
- Otthon

Ingatlan értékbecslés

Könnyű belátni, hogy az energetikai minőség az ingatlan forgalmi értékének egy  módosító tényezőjévé fog válni. Az energiatanúsítvány megjelenése előtt az ingatlanok energiafogyasztása a vásárolni szándékozó, de laikus emberek szeme előtt rejtve maradt. Azután, hogy már az ingatlanok kínálati hirdetésében is kötelező lesz feltűntetni az energetikai minőséget, könnyebb lesz összehasonlítani két hasonló paraméterű lakás v. családi ház energiaszükségletét, így vásárláskor megalapozottabb döntés hozható.

Az ingatlan forgalmi értékének meghatározásnál a jövőben szükségszerűen figyelembe kell venni az energetikai tanúsítványt, hiszen a kereslet is a jobb besorolású, alacsonyabb fenntartási költségekkel “üzemeltethető” ingatlanok felé fog eltolódni.

Amennyiben lakása értékesítésén gondolkodik, de nincs tisztában az adott szegmensben pillanatnyilag elérhető kínálati és adásvételi árszínvonallal, akkor komplex szolgáltatásunk keretében egyszerre is megrendelheti az értékbecslést és az energiatanúsítványt. A dokumentumok mellé megkapja az ingatlana pontos műszaki alaprajzát, mely a hírdetés során lehet a segítségére.

Milyen iratokra van szükség a szakvélemény elkészítéséhez?

  • Tulajdoni lap
  • Hivatalos térképmásolat (családi házas ingatlan esetén)